Balkan Türk heyetinden Alaçam ziyareti

Balkan Türk heyetinden Alaçam ziyareti

Balkan Türklerinden Alaçam ilçesine ziyaret.

A+A-

10. Uluslararası Balkan Tarihi Kongresi dolaysıyla Samsunda bulunan ;Kosova Kamu Düzeni Bakanı  Mahir YAĞCILAR ,Sofya Dost Partisi Milletvekili  Ahmed YÜSEİN, Batı Trakya davasının savunucularından merhum Sadık AHMET'in eşi ve Dostluk Eşitlik Barış Partisi Onursal Başkanı  Işık Sadık AHMET ,Samsun Mübadele ve Balkan Türk Kültürü Araştırma Derneği Başkanı  Olcay Kınay YANIK ve beraberinde heyet ilçemizi ziyaret etti.
İlk ziyaret Alaçam Belediye Başkanı Hadi UYAR'ın davetlisi olarak Alaçam Belediye Başkanlığı Makamında gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Hadi UYAR , Belediye Meclis Üyeleri  Sebahattin TURAL ve Hasan ÇELİK tarafından karşılanan  Mahir YAĞCILAR ve beraberindeki heyet bir süre Başkanlık Makamında sohbet etti. Alaçam Mübadele Müzesi ziyaret edilerek, Müze Uzmanı Arkeolog  Serpil AKSOY’dan müze ve mübadele hakkında bilgi alan ziyaretçiler ,Çeşme Mahallesinde bulunan Osmanlı Rum Konakları da ziyaret ederek Belediye Başkanı Hadi UYAR’dan yapılacak olan restorasyon çalışmaları hakkında bilgi aldı. Heyet üyelerine Belediyemiz Sosyal Tesisi Anneler Parkına Alaçam'a özgü olan pide ikramında bulunuldu. Belediye Başkanı Hadi UYAR,  Mahir YAĞCILARA ve beraberindeki heyete ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek tek tek teşekkür etti. Karşılıklı iyi niyet temennilerinin ardından ziyaret son buldu.

balkan-turk-heyetinden-alacam-ziyareti.jpgbalkan-turk-heyetinden-alacam-ziyareti-001.jpgbalkan-turk-heyetinden-alacam-ziyareti-002.jpgbalkan-turk-heyetinden-alacam-ziyareti-003.jpgbalkan-turk-heyetinden-alacam-ziyareti-004.jpgbalkan-turk-heyetinden-alacam-ziyareti-005.jpgbalkan-turk-heyetinden-alacam-ziyareti-006.jpgbalkan-turk-heyetinden-alacam-ziyareti-007.jpgbalkan-turk-heyetinden-alacam-ziyareti-008.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.