BAKAN SOYLU’DAN POLİSLERE MÜJDELİ HABER

BAKAN SOYLU’DAN POLİSLERE MÜJDELİ HABER

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan polislere müjde!

A+A-

 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Özellikle çalışma  saatlerindeki mesai mefhumu konusunda, arkadaşlarımızın (polislerin)  rahatlatılması hususiyetine başından itibaren ortaya koyan bir anlayışı hep  beraber gerçekleştiriyoruz. Şimdi 12-24'e düştük. Doğru mu? Esas hedefimiz  8-24'tür" dedi. 

İnsanların televizyonda veya bilgisayar üzerinden her türlü suçu gördüğünü ve öğrendiğini vurgulayan Süleyman Soylu, “Seri katil dizileri yayınlanıyor televizyonlarda. Banka soygunları,  kasa hırsızlığı üzerinde eğlenceli filmler çekiyorlar. Bunlar elbette ki bir kesimi, özellikle suça yatkın insanları etkiliyor” ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bir otelde düzenlene ‘’Polis Merkezi Amirleri Eğitici  Yerleştirme Kursu" programına katıldı.

 

2018-2019 Eğitim ve Öğretim Yılı açılış törenine katılmak üzere gün  içerisinde Hakkari'nin Çukurca ilçesine gittiğini hatırlatan Soylu, "Manzarayı  size şöyle ifade edebilirim, huzur içerisinde bir Çukurca... Kendisinden emin,  eğiticilerimize, öğretmenlerimize, devletimize güvenen, orada bulunan  çalışanlarımızın Çukurcalı vatandaşlarımıza hizmet ettikleri bir Çukurca." diye  konuştu.

İlçede çeşitli ziyaretlerde bulunduklarını aktaran Soylu, gece gündüz  demeden orada gayret gösteren herkese teşekkür etti.

Sınırsız suçla mücadele ettikleri bir dönemi yaşadıklarını belirten  Soylu, suç kavramının hem coğrafi açıdan hem de niteliği ve miktarı bakımından  sınır tanımadığını söyledi.

Her gün yeni yeni suç türleriyle karşılaştıklarını ifade eden  Soylu, "Adam evde oturuyor, bilgisayar başında kimseye temas etmeden, evinden  çıkmadan suç işleyebiliyor. Kredi kartı hırsızlığı yapıyor, dolandırıcılık  yapıyor, terör propagandası yapıyor. Teknoloji her şeyi beslediği gibi suçu  da besliyor ve yine iletişimin gelişmesi, insanların ahlakını da bir yönüyle  olumsuz etkiliyor." ifadelerini kullandı.

İnsanların televizyonda veya bilgisayar üzerinden her türlü suçu  gördüğünü ve öğrendiğini vurgulayan Süleyman Soylu, şunları kaydetti:

"Seri katil dizileri yayınlanıyor televizyonlarda. Banka soygunları,  kasa hırsızlığı vesair suçlar üzerinde eğlenceli filmler çekiyorlar. Bunlar elbette ki bir kesimi, özellikle suça yatkın insanları etkiliyor. Teknoloji,  bilgiye erişimi kolaylaştırıyor ama maalesef kötülüğün bilgisine erişimi  de kolaylaştırdığına şahit oluyoruz. İşte bütün bunlar, özellikle şehir  güvenliği noktasında sorumluluklarımızı artırıyor. Bizleri, kapasitemizi ve  gayretimizi arttırmaya zorluyor."

Polislerin çalışma saatine değinen Soylu, "Özellikle çalışma  saatlerindeki mesai mefhumu konusunda, arkadaşlarımızın (polislerin)  rahatlatılması hususiyetine başından itibaren ortaya koyan bir anlayışı hep  beraber gerçekleştiriyoruz. Şimdi 12-24'e düştük. Doğru mü Esas hedefimiz  8-24'tür. İlk önce hedeflediğimiz bir takım noktalarda daha sonra Allah nasip  ederse tümünde." dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.