Bahçeli Şefkat Çetin'e Kapıyı Gösterdi

Bahçeli Şefkat Çetin'e Kapıyı Gösterdi

MHP’de “son ülkücüler” de tasfiye ediliyor. MHP kulislerinden gelen bilgiye göre Bahçeli, Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin ile yollarını ayırdı. Kaynak: FLAŞ HABER… MHP’de çadır karıştı! Bahçeli, Şefkat Çetin’e kapıyı gösterdi

A+A-

MHP’de ihraç fırtınalarının ardından sular durulmak yerine giderek daha fazla ısınıyor. MHP Lideri Bahçeli parti içerisindeki “mazisi olan son ülkücüleri” de tasfiye ederek, tamamen kendisine bağlı, geçmişi ve tanışıklığı olmayan “yeni bir ekip” ile yola devam etme kararını uygulamaya koydu.

 

ÇETİN’E “İSTİFA ET” TEBLİĞİ

MHP kulislerinden gelen şok bilgiye göre Bahçeli, Şefkat Çetin’e bir “ulak” ile “partiyi terket” talimatı gönderdi.

Bahçeli, “ulak”ı yanına çağırarak “çok sert bir dille”, Şefkat Çetin ile görüşmesini partiyi ve görevini bırakmasını istedi.

MHP Genel Merkezi’ne gelen Çetin’i “ulak” makamında ziyaret etti ve MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin kendisiyle bir daha görüşmek ve partide görmek istemediğini bildirerek, “istifa et” talimatını iletti. Çetin de bu talimatı “kabul etmeyeceğini” ve istifa etmeyeceğini “ulaka” söyledi.

 

KURBAN BAYRAMI’NDAN SONRA

Şefkat Çetin’in bu tebliği kabul etmemesi üzerine Bahçeli, “öyle veya böyle” Çetin’in “görevinden alınması” talimatı verdiği, önümüzdeki Kurban Bayramı’nda veya bayramdan hemen sonra Çetin’in parti ile ilişkisinin kesileceği MHP kulislerinde konuşuluyor.

Her bayramda MHP Lideri Devlet Bahçeli ile Genel Merkez’de bayramlaşmada bulunan Şefkat Çetin’in bu Kurban Bayramında bayramlaşmada dahi bulunmayacağı konuşuluyor.

Yine MHP kulislerinde MHP Lideri Bahçeli’nin uzun bir süredir Şefkat Çetin’i makamında kabul etmediği, Çetin’in de Başkanlık Divanı Toplantılarında bir süredir katılmadığı belirtiliyor.

 

MHP’DE “ÇADIR KARIŞIK”

Bahçeli’nin sadece Şefkat Çetin’i değil, aynı zamanda MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk’ü de tasfiye etmek istediği MHP kulislerinde konuşulan konulardan birisi. MHP Lideri’nin bundan sonra yoluna “yeni ekip” ile devam etmek istediği bu nedenle parti içerisinde “geçmişle” bağı olan “ülkücü kimliği” bulunanlarla yollarını ayıracağı ifade ediliyor.

 

EKİPLERDE FETÖ KAVGASI

MHP’de “eski” ve “yeni” ekipler arasında da yoğun bir FETÖ kavgası var. Parti kulislerinde bir MHP Genel Başkan Yardımcısının FETÖ ilişkilerini örtmek için Ankara’nın en büyük müteahhitlerinden birisinden değeri milyon eden bir daire aldığı iddiası var.

MHP içerisinde ABD’de bulunan FETÖ ile ilişkilendirilen Atlas Holding’in sahibi Yunus Doğan’ın MHP’deki ortakları da konuşulan konulardan.

Arzu Erdem, Erhan Usta, İzzet Ulvi Yönter, Erkan Haberal gibi MHP’ye “yeni” gelenlerin MHP Lideri Bahçeli’yle “uyum” içerisinde çalıştıkları ancak, Bahçeli’nin son politikalarının MHP’yi bitirdiğini düşünen “eskilerin” yeni bir “Genel Başkan” arayışında oldukları ifade ediliyor.

 

OKTAY VURAL SAHNEDE

Bahçeli’nin tebliğine rağmen istifa etmeyeceğini söyleyen Şefkat Çetin’in, Oktay Vural, Atilla Kaya ve Suat Başaran ile bir araya gelerek “direnme” kararı aldıkları da gelen bilgiler arasında.

Şefkat Çetin, Atilla Kaya ve Suat Başaran’ın bu çerçevede bir “oluşum” içerisinde oldukları MHP Kulislerinde belirtilirken, bu görüşmelerin Bahçeli’nin atadığı bir RTÜK üyesinin makamında yapıldığı da konuşuluyor.

Daha önce siyasetcafe.com’un gündeme getirdiği üzere; Çetin, Kaya ve Başaran’ın, MHP Olağan Kongresi’nde Oktay Vural’ı Genel Başkan adayı olarak çıkartmayı planladıkları ifade ediliyor.

MHP Lideri Bahçeli’nin 18 Mart 2018’de yapılacağı ilan edilen MHP Olağan Kongresi’nde Genel Başkanlık adaylığını ilan edeceğine kesin gözüyle bakılırken, parti içerisinde yaşanan son gelişmeler Bahçeli’nin o kadar da rahat olmadığını gösteriyor. Bahçeli, son teşkilat atamalarındaki memnuniyetsizliğini yakın çevresine dillendiriyor ve olumsuz bir durum ile karşılaşmamak için de parti içerisindeki “son ülkücüleri” de tasfiyeye hazırlanıyor.

 

Hakan Sönmez          siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.