BAHAR ŞENLİKLERİ MİLLİ VE MANEVİ DEĞERLERE AYKIRI

BAHAR ŞENLİKLERİ MİLLİ VE MANEVİ DEĞERLERE AYKIRI

Saadet Partisi Samsun Gençlik Kolları İl Başkan Yardımcısı, Gençlik Kuruluşları ve Gençlerle İlişkiler Başkanı Enes Gümüş Üniversitelerde Düzenlenen Bahar Şenlikleri ve Kutlamaları eleştirdi.

A+A-

Yapılan Kutlama ve Eğlencelerin Milli ve Manevi değerlere aykırı olduğunu dile getiren Gümüş, “Şenlik, festival adı altında yapılan etkinlikler nesillerimizi tarihine, kültürüne, inancına yabancı kılmaktadır. İyi bir nesil yetiştirmiyoruz. Sanal dünyanın büyülü atmosferi ve bizim ihmallerimiz karşısında yabancı bir gençlik yetişiyor. Genç, her an sunulan yabancı kültür kalıplarını ister istemez benimsiyor. Batının uysal bir temsilcisi haline geliyor.”dedi.


Bunun bir arz talep olduğunun söylenemeyeceğini, İnsanımızı, kültürümüzü korumada kıskanç olmak zorunda olunması gerektiğini belirten Gümüş, “Şarkının yanında kadın erkek karışık olup beraber eğlenilmesi, içki içilmesi Bahar şenliklerinin kesinlikle yapılmaması /engellenmesi gerektiğini gösteren sebeplerdir. "Rasulullah (sav): Ümmetim arasında gökyüzünden atılan helak edici atışlar, suret değişimi ve yerin dibine geçirilme görülecektir.' Buyurdu, sahabeler: Ey Allah'ın Rasulü! Bu ne zaman olacak diye sordular. Rasulullah (SAV): "Çalgı aletleri ortaya çıkıp, şarkıcı cariyeler çoğaldığı ve şaraplar içildiği vakit" buyurdu.( Tirmizi 2213,) Peygamberimizin bu uyarılarını dikkate almak zorunda ve gençliğimizi Önce Ahlak ve Maneviyat düsturu ile yetiştirmeliyiz” Diye söyledi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.