Bafra'da Bağlantı Yolu Törenle Açıldı

Bafra'da Bağlantı Yolu Törenle Açıldı

Bafra Orman İşletme Müdürlüğü Tarafından Bütçesi Orman Genel müdürlüğü tarafından kaynaklanan özel idarenin çalışmalarıyla Bengü Çatak bağlantı yolu törenle açıldı.

A+A-

 

Bafra orman işletme müdürü Ahmet Ulukan,”  Orman yangınlarının özellikle kızılcam olan yerlerde orman yangınları vesilesiyle yangına daha kolay yetişmemiz için çeşitli yangın emniyet yolları yapmaktayız. Bunların bazı uygun olanlarını köylerimize ulaşım yolu olarak kullanıyoruz”dedi

Ulukan sözlerine şöyle devam etti,.Bengü ve çatak yolunun bağlantısını sağlamak amacıyla değerlendirdik yaptık. 6 km olan bu yolumuz bengü ve çatağın bu sayede vatandaşlarımız kolay ulaşım yapabilecek orman yangınlarına hızlı bir şekilde müdahale edilecek. Bir ay önce ufak bir yangınımız oldu bu yolun sayesinde açıl müdahale etme fırsatı bulduk. Bu yıl kaymakamımızın katılımıyla köylerimize yangın tankları dağıttık bunlarla köylülerimiz bu yollar sayesinde yangınlara daha kolay müdahale edecekler”dedi. 

Eski Bayındırlık ve iskân Bakanı AK Parti Samsun milletvekili Mustafa Demir orman genel müdürlüğümüzün imkânlarıyla 6 km bağlantı yolumuz özel idare kordünötörlüğünde hizmete girdi. Bengü ve Çatak 10 km daha yakın bir mesafeye indi. Bu bölgemiz samsunumuz için önemli bir orman alanı genç ve nitelikle bir alan iklimlerin değişiklikleri ile orman yangınlarının ne kader Zararlı olduğunu hepimiz biliyoruz orman yangınlarına müdahale için ormandan elde edilecek ulaşım lojistik desteğini sağlayacak bu yolumuz. Bengü köyümüz her yönden bağlantı duyacağımız bir yol. Çok güzel bir coğrafyaya sahip bir yer, hayvancılığın tarımın elverişli olan bir köyümüz. Bafra merkeze en uzak köylerden bir tanesi Bengü yollarımızda çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam ediyor. yol zemini tam oturduğunda asfalt çalışmalarımız köyümüze olacak bu yolu kullanacak tüm vatandaşlarımıza hayırlı olsun”dedi.

Bafra kaymakamı Ali Katırcı ise,” bugün burada köyümüzde adet ve görenek haline gelmiş adak kurbanı vesilesiyle hemde iki köyümüzü mahalle bazında bağlayacak Bafra orman işletmenin yaptığı bağlantı yolunun açılışı vesilesiyle birlikteyiz. köye gelirken yollarda inceleyerek geldik. 18 köyümüzü ilçemize bağlayan grup köyü bu yıl sezon başında mevsim açılmadan yaklaşık 4 ay özel idare imkânlarıyla 12 km yolumuzun iyileştirmesini yaptık. Eksikliklerimiz var, onuda tamamlayacağız özel idaremizin pirendin de malzememizi üretiyoruz asfalt olan kısımların yama çalışmalarına devam ediyor, bölgede aracılık faaliyetleri çok ilerde sosyal yardımlaşma vakfı tarafından Sarpun köyüne destek olduk talep olursa bu köyüde değerlendireceğiz”şeklinde konuştu.

Bengü köyü ile Çatak köyü arasında 6 km’lik yolun açılış törenine Eski Bayındırlık ve İskan Bakanı AK parti Samsun Milletvekili Mustafa Demir, Bafra Kaymakamı Ali Katırcı ve eşi Hacer Katırcı, Bafra Belediye Başkan vekili Salih Helvacı, Ak parti Bafra ilçe Başkanı Tuncay Yurduseven, AK parti ilgenel meclis üyesi Faruk Ayran Bafra Orman işletme Müdür yardımcıları Burçin Irmak ve Mustafa Diktaş ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.