BAFRA’YA 8 MİLYON DOLARLIK YATIRIM

BAFRA’YA 8 MİLYON DOLARLIK YATIRIM

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy Bafra Organize Sanayi Sitesinde yem fabrikasının açılışını yaptı.

A+A-

Türkiye'nin ilk özel sektör yem kurulusu olarak, 1969 yılından bu vana faaliyet gösteren ABALIOGLU Grubu, altıncı yem fabrikasını 8 milyon dolarlık yatırım ile Samsun Bafra İlçesinde hizmete açtı. ABALIOĞLU Grubu, yıllık 300 bin ton kapasitesi ile bölgenin en büyük ve modern yem üretim tesisi olan Bafra fabrikası ile ülkemiz gıda, tarım ve hayvancılık sektörüne katma değer sağlamaya ve ekonomiyi kalkındırmaya devam edecek. Ayrıca, Denizli, Biga, Polatlı, İzmir, Mersin ve Bafra fabrikaları ile üretim kapasitesini 2.5 milyon tona ulaştırarak, pazardaki liderliğini pekiştirecek.
Yeni fabrikanın, 300 bin ton kapasite ile bölgenin en büyük ve modern yem üretim tesisi olma özelliği taşıdığını ifade eden ABALIOGLU Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Ergun Abalıoğlu, "43 yılda, ilk günkü heyecanımız ve gerek sektörümüze gerekse ülkemize en iyisini sunmak azmimizden hiçbir şey kaybetmeden, her geçen gün, tecrübelerimize yenilerini ekleyerek, çatımız altında sayısı iki bini aşan çalışanımızla birlikte büyük bir aile haline geldik. Bugün, 8 milyon dolarlık yatırım bedeline sahip Bafra tesisimiz, son teknolojiler ile donatıldı. Hedefimiz, başta bölgenin kalkınmasına ve dolayısıyla da ülkemiz ekonomisine değer yaratılmasına katkıda bulunmak. Yeni tesisimizle birlikte toplam altı fabrikamızdaki üretim kapasitemizi 2.5 milyon tona çıkaracak ve Türkiye yem sektöründeki liderliğimizi sürdüreceğiz" dedi.
Vali Hüseyin Aksoy ;Çevrenin ve ülkenin ihtiyaç duyduğu ürünleri üreterek o ürünler neticesinde ortaya yeni farklı ürünlerin çıkmasına fırsat sağlayacaklar.Bu boyutuyla her yeni işyeri her yeni fabrika ekonomimiz için büyük bir hamle yapmamıza fırsat yaratacak istihdama katkı sağlayacak güzel çalışmalar.ABALIOĞLU firması da 43 yıllık tecrübesiyle Karadeniz bölgesinde de Samsun’da Bafra’da bu yatırımı gerçekleştirmiş olmasından büyük bir memnuniyet duymaktayız. Bafra’mız Türkiye’nin Samsun’un önemli ilçelerinden biridir.Burada kuruluşu Gerçekleştirilmiş Organize Sanayi bölgemizde sürekli kendisini geliştiren ve yeni yatırımları buraya çeken bir cazibe noktası olma yolunda hızla ilerliyor. Burada yeni yatırım taleplerinde bulunan bir çok çalışma mevcut.Bafra’mız Türkiye’nin önemli tarım alanlarından birine sahip.Kızılırmak deltası üzerinde önemli bir tarım potansiyeli ve burada gerçekleştirilen önemli miktarda üretimler var.Devlet su işleri tarafından yürütülen sulama projelerinde de önemli mesafeler alındı.Özellikle toplulaştırma çalışmaları nedeniyle gecikme yaşadığımız sulama projelerinde önümüzde ki günlerde aylarda büyük bir hızla devam edeceğiz ve bölgenin tarımsal anlamda önemli değer taşıyan bu arazilerinin sulu tarıma geçmesi belirli noktalarda drenajlar yapılmak suretiyle bu arazinin tarım sektöründe taşınması noktasından da önemli bir avantajı yakalamış olacağız.Samsun sadece Bafra ovası değil diğer boyutuyla Yeşil ırmağa baktığımızda Çarşamba da da yeşiırmak havzası var.Orada da önemli tarım potansiyelimiz var.Vezirköprü’de ,Ladik de, Havza’da önemli tarımsal alanlarımız var.Samsun’da tarımı daha iyi bir noktaya taşıyabilmek için il özel idaremiz aracıyla tarım mastır planı çalışmasını yaptık ve tamamladık önümüzde ki günlerde bunu bütün kurum ve kuruluşlarımızla ayrıntısıyla paylaşıp tarım mastır planında bize hedef olarak ön görünen alanlarda özel çalışmalar yürütmek üzere faaliyetlerimize devam edeceğiz. “ şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Yem Fabrikasının açılışı Vali Güzeloğlu tarafından yapıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.