Bafra’nın parkları  açık hava kütüphanesi oluyor!

Bafra’nın parkları açık hava kütüphanesi oluyor!

ABank ve Anadolu Vakfı işbirliğinde hayata geçirilen ve “ülkemizde okuma alışkanlığının geliştirilmesi ve kitap paylaşımının özendirilmesi”

A+A-

 gibi son derece önemli bir sosyal fayda hedefine sahip “Parklarda Kütüphane, Okumak Şahane” projesinin açılış töreni; Bafra halkının yoğun ilgisiyle gerçekleştirildi.

Odaklı bankacılık vizyonuyla tanınan ABank ve Anadolu Vakfı’nın; Samsun İl Milli Eğitim MüdürlüğüBafra Belediyesi ve Bafra Atatürk Ortaokuludesteğiyle hayata geçirdiği, “Parklarda Kütüphane, Okumak Şahane” projesinin tanıtım toplantısı ve açılış töreni; projenin 10 parkından birisi olan Ali Kale Tesisleri’nde gerçekleştirildi.

Proje kapsamında, Bafra’nın en önemli 10 parkına açık hava kitaplıkları kuruldu ve bu kitaplıkların içleri ABank ve yerel yönetimin desteği ile temel edebiyat eserleriyle donatıldı. Kitaplık ve kitapların genel bakımının ise, projenin koordinasyonunu yapan okul tarafından sağlanacağı ifade edildi.

Bafra Kaymakamı Halis Arslan, Anadolu Vakfı Genel Müdürü Selim Güven, ABank Ticari Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Mete Hakan Güner ve Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirilen ve birer konuşma yaptıkları açılışa, Bafra halkı ve basın mensupları yoğun ilgi gösterdi. Açılışa ayrıca, Anadolu Vakfı Başkan Vekili Nilgün Yazıcı da katıldı.

 

Medeniyetlerin beşiği olan Anadolu’da “okuma alışkanlığının geliştirilmesi ve kitap paylaşımının özendirilmesi” gibi son derece önemli bir sosyal fayda içeriğine sahip “Parklarda Kütüphane, Okumak Şahane” projesinin hayata geçtiğini görmekten büyük mutluluk duyduğunu vurgulayan ABank Ticari Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Mete Hakan Güner şunları söyledi: “Öncelikle, ilk planda Bafra’nın 10 parkını kapsayan bu projede yola birlikte çıktığımız tüm kurumlara,yöneticileri huzurunda teşekkürlerimi sunuyorum. Ama öyle iki insan var ki; onlara özellikle şükran borçluyuz. Bafra Atatürk Ortaokulu’nun iki güzide öğretmeni,Zeynep Demirkol ve Özlem Aydoğan bu projenin yaratıcılarıdırlar. Huzurlarınızda kendilerine, şahsım ve kurumum adına teşekkür ediyorum. Bu projenin belki de genişletilip, ülke geneline yayılmasına onlar vesile olacaklar. ABank olarak, Anadolu Grubu’nun bir başka parçası ve pek çok sosyal sorumluluk projesinin hayata geçmesine ön ayak olan Anadolu Vakfı’nın her fırsatta yanında olmaktan kıvanç duyuyoruz. Bizleri bu projeyi hayata geçirmeye yönelten, Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) okuma alışkanlığıyla ilgili bazı raporlarında ortaya çıkan sonuçlar oldu. Yapılan araştırmalar ve raporlar, ülkemizin kitap okumada dünya ülkeleri arasında ne yazık ki alt sıralarda yer aldığını gösteriyor.”

Konuşmasının devamında, insanların parklarda dinlenirken, çocuklarını gezdirirken zamanlarının en azından bir kısmını kitap okuyarak değerlendirmelerini amaçladıklarını vurgulayan Güner; “Elbette sadece kitaplıklardan dolayı parklara gelecek kitapseverler de olacaktır. Bu durumun kesinlikle bir sinerji oluşturacağını, kitap okuma konusunda çarpan etkisi yaratacağını düşünüyoruz. Hatta zamanla kitap dostlukları yaratacağına bile inanıyoruz. Parklarda özellikle çocuklar vakit geçiriyorlar. Bu nedenle parklarda kitap okuyanlar, çocuklarımıza da örnek olacaktır.” dedi.

Projenin ilk planda, Bafra ilçesinin 10 önemli parkı olan, Bafra Kent Meydanı, Alparslan Türkeş Parkı, Adnan Menderes Parkı, Otogar, 27 Mayıs Parkı, Bafra AVM, Bafra Devlet Hastanesi, Medibafra Hastanesi, Doğanca (Kuş Cenneti) ve açılışı töreni yapılan Ali Kale Tesisleri’ni kapsadığı belirtildi.

Bafra Kaymakamı Halis Arslan, Anadolu Vakfı Genel Müdürü Selim Güven ve Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu’nun da birer konuşma yaptığı açılış töreni, Ali Kale Tesisleri park kitaplıklarının kurdele kesimi ve bir kokteyl ile sona erdi.

abank-parklarda-kutuphane-okumak-sahane-projesi-2.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.