BAFRALI DOĞANAY'IN MÜTHİŞ FUTBOL BAŞARISI

BAFRALI DOĞANAY'IN MÜTHİŞ FUTBOL BAŞARISI

Bafraspor' da başlayan futbol aşkı, Doğanay Kılıç'ı süper lig takımlarına kadar yükseltti ve bugün itibarıyla Doğanay Süper Lig'in yeni takımı Göztepe'ye transfer olması ile zirve yaptı.

A+A-

Doğanay Kılıç'ın en büyük destekçilerinden birisi de şüphesiz onun bu önemli mevkilere gelemesinde büyük payı olan babası Ahmet Kılıç'a ait. Muhabirimiz Oktay ZERRİN işte bu başarılı futbolcumuz Bafralı Doğanay Kılıç  ve babası ile bir röportaj gerçekleştirdi.

Oktay ZERRİN: Sn. Ahmet Kılıç bey, Doğanay'ın babası olarak oğlunuzun futbol sevgisi ve  onu üst hedeflere, zirveye kadar taşıyan başarısını okurlarımız için anlatabilir misiniz?

Ahmet KILIÇ:: Hay hay Oktay Bey, öncelikle oğlumun bu futbol başarısındaki basının bizlere olan bu anlamlı ilgi ve desteği için sizlere teşekkür ederek sözlerime başlıyorum:

Doğanay Kılıç 1996 Bafra doğumlu, İlk ve orta okulu Bafra'da, liseyi ise Bursa'da bitirdi.  Bursa Uludağ Üniversitesi Spor Akademisi' ni kazandı ama 16 yaşında profesyonel futbolcu olduğu için üniversiteye devam edemedi. Sporla tanışması da şöyle oldu:

6 yaşındayken, mahallemizde tek başına top sektirirken ve oynarken, şimdi halen Bafra spor'da hocalık yapan sn. Arif Gençoğlu hocamız Doğanay'ın yanından geçerken ondaki yeteneği ve futbol zekasını farkeder ve sen bir yerde top oynuyor musun diye sormasıyla başlar ve böylece Bafraspor'a kaydolur ve 13 yaşına kadar Bafraspor'un Lisanslı oyuncusudur.

O. Zerrin: Ahmet bey,oğlunuz Doğanay'ın Bursaspor ile olan ilgi ve çalışmalarını da bir zahmet özetler misiniz lütfen?

A. Kılıç: Rica ederim, memnuniyetle Oktay bey. Doğanay, 2010 yılında Bursapror'un her yıl yapılan futbolcu seçmelerine davet edilir ve yüzlerce çocuk içerisinden Bursaspor'un alt yapısına seçilerek Bursaspor'daki futbol serüveni böylece başlamış olur.

Bursaspor'da 16 yaşında Profesyonel Futbolcu Sözleşmesi yapılır ve 16 yaşında Gençlerbirliği spora karşı ilk süper Lig maçına çıkar.

Bir çok kez U 18 ve U 19 Milli Takımları'na da giderek ülkemiz Türkiye'yi başarıyla temsil etmiştir. 2015-2016 Futbol Sezonu'nda Bursaspor'la sözleşme yenilemeyerek Gaziantepspor'a transfer olmuştur. Burada 4 büyüklerin tamaına karşı oynamıştır.(Fenerbahçe, Galatasaray,  Beşiktaş ve Trabzonspor )

O. Zerrin: Tebrikler, doğrusu bir Bafralı olarak şu an göğsümüz kabardı. Peki biraz da  Göztepe ile olan transferine değinelim istersiniz Ahmet bey Doğanay'ın.

A. Kılıç: Menuniyetle Oktay bey. Oğlum Doğanay bir buçuk sezon Gaziantepspor'da görev aldıktan sonra bu sezon Göztepespor'a transfer olarak futbol hayatında yeni bir sayfa açmıştır.

Babası olarak oğlumla gurur duyuyorum. 6 yaşından itibaren hep destekçisi oldum, Bafra spor'dayken idmanlarına ve maçlarına devamlı gider izler ve de destek olurdum.

Çok başarılı ve çalışkan bir gençtir kendisi, inşallah diğer çocuklarımıza ve gençlerimize iyi bir örnek olur.

O. Zerrin: Bizler de Bafralı olarak değerli oğlunzun bu üstün başarıları ile gurur ve onur duyduk. Kutlarız. Bu başarılı futbolcunun örnek bir babası olarak müsaadenizle biraz da sizi tanısak lütfen:

A. Kılıç: Rica ederim Oktay Bey. Memenuniyetle, kendim hakkında kısa bilgi vereyim size ve değerli okurlarımıza:

" 1972 Bafra doğumluyum. İlk, orta ve liseyi Bafra'da, yüksek okulu Gümüşhane Meslek Yüksek Okulu İşletme Bölümü'nde tamamladım. Özel bir şirketin Pazarlama Departmanı'nda çalışmaktayım.

 Bir kızım ve bir de oğlum var.  Ben küçükken yani Doğanay yaşlarındayken rahmetli babam top oynamama hiç izin vermez ve istemezdi ama bende bir futbol hastalığı vardı. İzinsiz, habersiz mahalle maçlarına gider; sonra da rahmetli babamdan bir çok fırçalar yerdim, Sağolsun hiç dayak atmadı ama kızardı çok. Belki de o zamanların içimde kalan ukdesiyle oğlum Doğanay'a hep destek oldum ve futbol yaşantısında her zaman arkasındaydım.

Yine de elimden gelen desteği vermeye devam edeceğim. Doğanay Türk Futbolu ve Bafra' mız için olumlu bir kazanımdır. İnşallah gerek kendisi gerekse de sahip olduğu kulüpler değerini iyi bilirler ve bileceklerine de eminim. Hayırlı olsun Göztepe'ye, herkese , Türkiye'mize.ve de TürkFutbolu'na.

Oğlum Doğanay da duygu ve düşüncelerini belirtecekti ama şu anda yeni kulübü Göztepe ile  yoğun bir futbol kamp çalışmalarıyla yeni sezona hazırlandığı için düşüncelerini belirtemedi. Dileriz bunu ilerde gerçekleştirir inşallah. İlginize basın olarak çok teşekkürler. "

Röportaj: Oktay ZERRİN- Bafra

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.