BAFRALI BOYACI YAŞAMA SPORLA TUTUNUYOR

BAFRALI BOYACI YAŞAMA SPORLA TUTUNUYOR

Bafra'da ayakkabı boyacılığı yaparak geçimini sağlayan Orhan Sarı’nın 9 yaşında başlayan Bruce Lee hayranlığı 26 yıldır devam ederken, Sarı ayakkabı boyarken bile karate elbisesini üzerinden çıkarmıyor.

A+A-

Sarı ayrıca Karate, Kungfu gibi uzakdoğu sporlarıyla amatör olarak uğraştığını hayranı olduğu Bruce Lee’nin filmlerinde kullandığı mınçıkayı’da profesyonel olarak başarılı olarak yaptığını kendine rakip bulmadığını belirtti.

Sarı, "TV’lerden çok sayıda teklif geldi. Fakat maddi imkansızlıklar ve ailevi sağlık problemlerinden dolayı katılamadım. Çok üzgünüm. Ayakkabı boyayarak ailemin geçimini sağlıyorum. Bekarım. İşsizim. Sağlık güvencem yok. Hayırseverlerden bir iş istiyorum. Birde Uzak doğu ve savunma sporları ülkemizde çok yaygın ama bir mınçıka ve sopa kullanımları gençleri sokak dövüşlerine ittiği için, federasyon patentli uzak doğu sporlarına girmemiştir,ancak kişi kendine has ve becerisine göre yapıyorsa,bu onun için bir artı olmaktadır.

Kendi el becerim ile mınçıka yapıp,kullanmasını gayet iyi biliyorum. Sosyal olarak en ideal zevkim sadece budur. Hayatımda iki şey var bir ailem, diğer ise spor demek, dinç, demek spor demek, genç bakmak, spor demek, kötü şeyler uzak kalmak demek.” diye konuştu.

 

dsc03750.jpgdsc03755.jpgdsc03757.jpgdsc03761.jpg

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.