Bafra'da Yerli Hamsi Sevinci

Bafra'da Yerli Hamsi Sevinci

Bafra İlçesinde 1 Eylül'den itibaren Balıkçıların 6 aylık avlanma yasağın kalkmasıyla beraber denize açılan balıkçılar az avladıkları balık çeşitleriyle karaya boş dönmüyorlar.

A+A-

Yeni balık sezonunda palamuttan umduğunu bulamayan balıkçıların yüzünü, Karadeniz'in İncisi Vatandaşın gözdesi Yerli Hamsi güldürüyor.

Bu yıl da geçen yıl gibi palamuttan oldukça umutlu olan balıkçılar umduklarını bulamadı. Denizden Yerli hamsinin 2-3 günden beri çıkıyor olması ise balıkçıların tesellisi oldu. Karadeniz'in Zonguldak,Sinop ve Yakakent'in açıkların da Balıkçıların ağlarına takılan Yerli Hamsinin kilosu 5 liradan satılırken,eğer böyle gider ve bollaşırsa ilerleyen zamanlarda fiyatının daha da düşmesi bekleniyor. Şu an fazla olmasa da, balıkçılar diğer balık çeşitlerinin deniz suyunun soğumasıyla birlikte daha fazla çıkacağını tahmin ediyoruz.

"GEÇEN YIL UMDUĞUMUZU BULAMADIĞIMIZ YERLİ HAMSİDEN BU YIL UMUTLUYUZ"

Hamsiden bu yıl umutlu olduklarını belirten Balıkçı esnaflarından Vedat Kıyak,Geçen seneye nazaran Palamut denizden çok az miktarda balıkçı kardeşlerimiz tarafından avlanıyor.Geçen seneye göre Palamut bu sene fazla yüzünü hem biz balıkçılara,hem de vatandaşlarımıza fazla göstermeyecek. Yani bu sene palamut fazla olmayacak. Bu yıl da palamudun fazla olmamasından dolayı Hamsiden beklentimiz yüksek. Buranın yerli hamsisi 2-3 günden beri çıkmaya başladı ve tezgahlarımızı süslemeye başladı. Hamsinin fiyatı şu anda 5 lira. İlerleyen zamanlarda 3 TL kadar düşmesini bekliyoruz. Diğer balıklar da deniz suyunun fazla soğuk olmamasından dolayı az çıkıyor.Şu an maalesef beklentilerimizi karşılamıyor.

Balık Tezgahlarında buluna balık fiyatlarımız ise İri Mezgitin fiyatı 13 TL, Normal büyüklükteki Mezgit 7 TL, Barbun 8 TL ile 20 TL , istavrit 7 TL ile 12 TL, Sargan 18 lira, palamudun 4 tanesi 10 TL, levrek ve çupra 25 TL, Deniz Kefalı 7 TL, Göl Sazanın da Kilosu 10 TL olarak fiyatlar seyrediyor.

Şu an balık Tezgahlarımız yerini alan Karadeniz'in İncisi vatandaşın gözdesi Yerli hamsi de oldukça rağbet ve ilgi görüyor. Balığın fazla çıkması için havaların biraz daha soğuması gerekiyor.Yani Deniz suyunun soğuması lazım. Deniz suyu sıcak şu anda. Havalar ve Deniz soğudukça balık gelmeye başlar, çeşit çoğalır. Dolayısıyla balık fiyatları da vatandaşın cebine göre oranda azalır" dedi

bafrada-yerli-hamsi-sevinci.jpgbafrada-yerli-hamsi-sevinci-001.jpgbafrada-yerli-hamsi-sevinci-002.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.