BAFRA’DA YAŞLILAR HAFTASI KUTLAMASI

BAFRA’DA YAŞLILAR HAFTASI KUTLAMASI

Samsun’un Bafra ilçesinde “Yaşlılar Haftası” kutlaması çerçevesinde Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’nda tören düzenlendi.

A+A-

Törene Belediye Başkanı Zihni Şahin, İlçe Emniyet Müdürü Abdullah Yahşi, İlçe Müftüsü Burhan Keleş, Aile ve Sosyal Politikalar 75.Yıl Bafra Huzurevi Müdürü Muzaffer Şahin, Bafra Bakıma Muhtaç Yaşlıları Koruma Derneği (Huzurevi Derneği) Başkanı Şengül Gürses, ve yaşlılar katıldı.
75. Yıl Bafra Huzurevi Müdürü Muzaffer Şahin’in Atatürk Anıtı’na çelenk koymasıyla başlayan tören saygı duruşu ve istiklal Marşı ile devam etti. Huzurevi sakinlerinden Duran Ülgen yaptığı konuşmada, “Bütün insanlar için değişik manalar ifade eden yaşlılık özel bir dönemdir. Yaşlılık dönemi toplumla bütünleşmeyle birlikte geçmişiyle barışık yaşama bağlı kalınması gereken bir dönemdir. Biz yaşlılar toplumda tüketen kenara itilmiş bakıma muhtaç bireyle olmak yerine katkıda bulunan ve üreten bireyler olmak istiyoruz. Bir milletin yaşlı vatandaşlarına ve emeklilerine karşı tutumu o milletin yaşam kudretinin en önemli kıstasıdır. Geçmişte çok güçlüyken tüm gücüyle çalışmış olanlara karşı minnet hissi duymayan bir milletin geleceğe güvenle bakmaya hakkı yoktur” dedi.
Yaşlılar Haftası’nın öneminden bahseden Bafra Aile ve Sosyal Politikalar İlçe Müdürü Muzaffer Şahin konuşmasında, ülke nüfusunun yaklaşık yüzde 10’unu 60 yaş üzeri kesimin oluşturduğunu söyledi. Şahin, “Her geçen zaman bu oran biraz daha artmakta buda yaşlanan bir toplum olacağımızın göstergesidir. Hizmetlerimizde bu oranları dikkate alınarak sunmamız gerekli. Ömrünün büyük bir bölümünü gerek ailesine, çevresine gerek milletine ve vatanına hizmetle geçirmiş büyüklerimize hizmet etmek, onların hizmetlerini karşılamak bizler için bir minnet borcudur. Ömrü olan herkes bir gün yaşlanacak. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı aracılığıyla anayasasında ki sosyal devlet olma ilkesi gereği kimsesizlerin kimsesi olmaya devam edecektir” şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından Kaymakam Ali Katırcı ve Belediye Başkanı Zihni Şahin’e ziyarette bulunan 75. Yıl Bafra Huzurevi Müdürü İlçe Müdürü Muzaffer Şahin ve beraberindekiler, Şehitlik Anıtı’na da çelenk koyup dua ettiler. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.