Bafra'da Wushu Şöleni Başladı.

Bafra'da Wushu Şöleni Başladı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Wushu federasyonunun ortaklaşa düzenlediği, Karadeniz Uluslar arası 19 Mayıs Wushu şampiyonası yapılan açılış seremonisi ile başladı.

A+A-

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı haftası kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığı ile
Türkiye Wushu Federasyonu`nun ortaklaşa düzenlediği, Türkiye, İran, Yunanistan, Bosna Hersek,
Azerbaycan, Irak, İtalya, Hırvatistan ülkelerinden toplamda 400 sporcunun katıldığı Karadeniz Uluslar arası 19 Mayıs Wushu Şampiyonası`nın ilkiBafra`da yapılan açılış seremonisi ile başladı.

Bafra Yeni Kapalı Spor Salonunda yapılan açılış töreninde dünya sporcuları hakemler eşliğinde, Wushu marşıile birlikte katılımcılarıselamlayarak salondaki yerlerini aldı. Azerbaycan`da çıkan yangında hayatlarınıkaybeden 20 vatandaş ve tüm şehitler için yapılan 1 dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okunmasıyla tören başladı.

Törende yapılan protokol konuşmalarının ardından Ney taksimi, ilahiler ile Dünya ve Avrupa
Şampiyonlarından oluşan Wushu Milli Takım sporcularının gösterileri katılımcıların büyük beğenisini topladı.Milli takım sporcularının gösterilerinin ardından sahne alan Bafra Mehteran Takımı konser vererek özellikleülkemize davetli gelen sporcuların büyük ilgisini çekti.
Mehteran takımının ardından İlkadım Gençlik Merkezi Halk Oyunları ekibi ve Ankara Akyurt Halk eğitim merkezinin Seymen ekibi oyunlar sergileyerek törenin kapanışını yaptı.

Törende İlkadım Gençlik Merkezi Halk Oyunları Ekibindeki çocuklar 10 dakikalık gösterilerinin ardından,organizatörler tarafından, 'uzun sürdü, biran önce bitirin, ne zaman bitecek' şeklinde sorular ve konuşmalarla baskı yapıldı.Törende hoş geldiniz konuşması yapan Şampiyonanın organizatörlerinden Ahmet Kurt, "Karadeniz Uluslar arası 19 Mayıs Wushu şampiyonasına hepiniz hoş geldiniz. Ben öncelikle başta ilçe Kaymakamımız Halis Arslan ile Gençlik Hizmetleri ilçe Spor Müdürü Osman Şenocak`a teşekkür ederim. Ben değerli 23.05.2015 Uluslararası Wushu Şampiyonası Başladı kaymakamımıza ilk gittiğim gün ”˜efendim böyle bir faaliyet yapacağız.` Kaymakam bey ”˜nasıl?` dedi. Bende,”˜efendim uluslar arası bir faaliyet` dedim. Tabiri caiz ise bir çocuk sevgisi ve coşkusuyla ”˜cidden mi,gerçekten mi?` dedi ve ”˜Ben maddi manevi arkandayım` diyerek Osman Şenocak müdürüme talimatı verdi ve bu seviyeye geldik. Tabi ki teşekkür edecek kişiler çok, Sayın başkanım Zihni Şahin Beye teşekkür ediyorum bize belediyenin imkanları doğrultusunda her şeyisağladı. Değerli başkanım sevgili kardeşim Tuncay Yurduseven Beye de çok teşekkür ediyorum. Burada o kadar güzel bir tablo var ki karşımda hepsine teker teker teşekkür etsem zamanınızı almış olurum. Kısacasısizleriseviyorum buraya kadar gelip zahmet ettiniz,ayağınıza sağlık sevginize sağlık." dedi.

Türkiye Wushu Federasyonu Samsun il temsilcisi Suat Zorbey ise, “Samsun'da Wushu adına ilk kez organize edilen bu şampiyona hepimizi heyecanlandırmıştır. Biz ne olursan ol gel diyen bir iklimden çağırıyoruz sizi. Biz ne olursanız olun hangi mezhepten olursanız olun hangi ırktan olursanız olun gel diyen bir hayadan sizi çağırıyoruz. Bu duygularla hoş geldiniz şerefler verdiniz. Turnuvanın öncelikle ilçemize ardından ülkemize ve tüm dünya insanlarına barış ve mutluluk getirmesini temenni ediyorum.” ifadelerinde bulundu. Bafralıların desteği ile daha güzel işler yapılabileceğini ifade eden Bafra Gençlik Hizmetleri ilçe Spor Müdürü Osman Şenocak, “Karadeniz Uluslar arası 19 Mayıs Wushu şampiyonasına hepiniz hoş geldiniz. Değerli
Kaymakamımız Halis Arslan Bey sağ olsun böyle bir organizasyonda ben arkanızdayım dedi. Bizde
kaymakam beyden destek alarak bu yolda gittik. Bakanlığımız bize güzel bir tesis hazırladı, bu salonda ilk kez böyle bir organizasyon yapılıyor. Nitekim bundan sonra bu organizasyonların devamı gelecektir. Yalnız Bafra halkı bize sahip çıktığısürece çok daha güzelşeyler olacaktır.” şeklinde konuştu.

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin ise konuşmasında, "İtalya, Yunanistan, Bosna, Sırbistan, Irak, İran ve Azerbaycan`dan gelen misafirlerimize de bütün Bafralılar adına hoş geldiniz diyor, onları da gönülden selamlıyor bizleri onurlandılar şereflendirdiler. Sadece sporcu olarak demiyorum, hocaları, antrenörleri olarak değerlendiriyorum. Türkiye`mizin çeşitli illerinden gelen bütün misafirleri burada görmekten gerçek anlamda gururlandık. " ifadelerinde bulundu.

Ardından konuşma yapan Bafra Kaymakamı Halis Arslan, "Değerli misafirlerimiz bu salonu şereflendirip, güzelleştirdiğiniz için hepiniz hoş geldiniz. Bu güzel tesisimizdeki ilk spor organizasyonu Wushu olmuştur, bu nedenle sizleri tebrik ediyorum. Bu arada çeltik diyarına hoş geldiniz, Bafra Ovasına hoş geldiniz. İnşallah Bafra`da kaldığınız süre içerisinde misafirperverliğimizi en güzelşekilde sunacağız. İnşallah buradan mutlu bir şekilde ayrılacaksınız. Bu güzel organizasyonu, gerçekleştirmekte emeği geçen en küçük birimden sayın bakanımıza kadar herkese teşekkür ediyorum. Burada el ele kol kola kardeşçe centilmence mücadele edeceksiniz, ben bunu görmek istiyorum. " şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.