BAFRA’DA TURİZM FESTİVALLERİN BAŞLANGIÇ STARTI VERİLDİ.

BAFRA’DA TURİZM FESTİVALLERİN BAŞLANGIÇ STARTI VERİLDİ.

Bafra Kaymakamı Halis Arslan başkanlığında ilçedeki daire amirlerinin katılımlarıyla birlikte bir toplantı yapıldı.

A+A-

Yapılan toplantıya yazı işleri şefi Belma Özel, Ondokuzmayıs üniversitesi ornitoloji araştırma uzmanı Ömral Ünsal Özkoç, Bafra meslek yüksek okulundan  Arif Cemal Özdemir, orman su işleri milli parklardan Cengiz Akyüz, sarıkaya mahallesinden Burhan Uncu,  Altınkaya Anadolu lisesinden Naim Okay, halk eğitim merkezi müdürü Hamdi Yıldız, gençlik hizmetleri müdürü Osman Şenocak, milli eğitim müdürü M. Ali Katipoğlu, ziraat odası başkanı Osman Tosuner ve ilçe tarım müdürü Ahmet Dursun katıldı.

Yapılan toplantıda bu dönem içerisinde ilçemizde belirli tarihlerde ve aylarda festival havasında geçecek olan etkinlikler hakkında karşılıklı bilgi alışverişinde bulunuldu. Bunlar arasında; ilçemizde uluslararası leylek festivallerinin yapılması  ( yuvalar arandı, yuvalar gözlemlendi, bundan sonra halkalama aşaması geliyor.) Leylekler ile ilgili öykü kitapçığının hazırlanması. Leyleklerin ayaklarına CBS takılması, leyleklerin olduğu alanların bakımının yapılması, yol kenarına banketler yapılması ve ağaçların budanması. Bafra pirinci ile bir farkındalık yaratabileceği düşünüldüğünden Ziraat odası başkanlığında bir pilav günü gerçekleştirilmesi.  Ziraat odası, ilçe tarım müdürlüğü ve manda üreticileri birliği ile koordineli bir manda festivali yapılması, gençlik hizmetleri  ilçe müdürlüğünce çeltikle ilgili futbol ve voleybol turnuvalarının düzenlenmesi  konusunda   festivaller için start  verildi.

İlçemizde bu yıl yapılacak olan festivallerle birlikte  turizm adına ilçemizin tanıtımını yapmak, gelecek kuşaklara bu tanıtımı aktarmak, kamuoyu ve çevreye ilçemizi tarihi tüm güzellikleri yansıtmak.  

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.