BAFRA’DA ‘’TERÖR NİTELİKLİ OTOMOBİL’’ YAKALANDI !!!

BAFRA’DA ‘’TERÖR NİTELİKLİ OTOMOBİL’’ YAKALANDI !!!

​Bafra İlçe Emniyet Müdürlüğü Plaka Takip Sistemi'nde (PTS) "ikiz plaka" ve "terör nitelikli araç" uyarısı çıkması üzerine güvenlik güçleri alarma geçirildi.

A+A-

Alınan bilgiye göre 34 UOA 54 plakalı otomobil, Bafra-Alaçam Karayolundaki, Bafra İlçe Emniyet Müdürlüğü PTS’ de ’’ikiz plaka’’ ve ’’terör nitelikli araç’’ uyarısı çıktı.

Bunun üzerine ilçe genelindeki polis ve jandarma ekiplerine, otomobilin plakası bildirilerek, uyarıda bulunuldu.

 

Otomobil Bir Sokak Üzerinde Emniyet Güçleri Tarafından Alındı !!!

 

Bir ihbar üzerine devreye geçen polis ekipleri ’’ikiz plaka’’ ve ’’terör nitelikli araç’’ uyarısı veren otomobili, Emirefendi Mahallesi, Özkaptan Sokak üzerinde park halinde buldu.

Bafra İlçe Emniyet Müdürlüğü polis ekipleri 34 UOA 54 plakalı otomobilin ''ikiz plaka'' mı yoksa ''terör nitelikli Araç'' mı olduğunu belirlemek için, çekici vasıta ile otomobili incelenmek üzeri otoparka kaldırıldı.

 

‘’İkiz Plaka’’ Nedir ???

Terör ve suç örgütlerinin kullanmayı tercih ettiği 'ikiz plaka' uygulaması, polisin kontrolünden kurtulmanın en kolay yöntemi olarak karşımıza çıkıyor. 80'lerden 2000'lere kadar suçlular sahte plaka ve şasi numarası değiştirilmiş araç yöntemlerini kullanıyordu ancak bunlar hem riskli, hem masraflı hem de zordu. Bu nedenle yeni arayışlara giren suç dünyası, bir süre önce 'ikiz plaka'yı keşfetti.

YA ÇALINIYOR YA DA BENZERİ HAZIRLANIYOR

İkiz plaka uygulamasında, çalınan bir aracın aynı marka ve modeldeki benzeri bir araçta ya takılı olan plaka çalınıyor ya da plakanın benzeri hazırlanıyordu. Özellikle MOBESE kameralarındaki kayıtlardan kurtulmayı sağlayan ikiz plakalı araçlara ait hazırlanan sahte araç ruhsatları, şüpheli olarak durdurulan aracın plakasının veri tabanında 'sağlam' görünmesini sağlıyordu.

ELDE EDİLMESİ VE TAKILMASI KOLAY

İkiz plakaların elde edilmesi ve araçlara takılması da oldukça kolay bir yöntem. Türkiye'de kişi ya da kurumlar, karayolu trafik sisteminde kullandıkları her türlü motorlu kara nakil vasıtasını devletin trafik sistemine kayıt yaptırmak zorunda. Trafik sistemine kaydı yapılan tüm motorlu kara nakil araçlarına sicil kaydı karşılığında plaka tahsisi yapılır.

bafra’da-‘’teror-nitelikli-otomobil’’-yakalandi-1.jpg bafra’da-‘’teror-nitelikli-otomobil’’-yakalandi-2.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum