BAFRA’DA TARIM BULUŞMASININ 5.CİSİ  TAHIL ÜRETİCİLER BİRLİĞİNDE YAPILDI

BAFRA’DA TARIM BULUŞMASININ 5.CİSİ TAHIL ÜRETİCİLER BİRLİĞİNDE YAPILDI

Her ay ilçede bulunan tarım günleri düzenlenerek tarım, sulama birlik ve dernekler yaptıkları çalışmalar hakkında bilgilerini sunuyorlar.

A+A-
Bu ayki toplantı Bafra Tahıl Üreticileri Birliği tarafından yapıldı. Yapılan toplantıya Kaymakam Halis Arslan, 19 Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İsmail Sezer, Samsun İl Tarım Müdürü Kadir Güven, İlçe Tarım müdürü Ahmet Dursun ve personeli, İlçede bulunan tarım ve sulama birliklerinin başkanları katıldı.
Bafra Tahıl Üreticiler Birliği ile düzenlenen toplantıda birliğin faaliyetler hakkında sinevizyon sunumlu gösteri yapıldı. Bu arada birlik başkanı Hasan Toker kısa açıklamalar yaptı. Birlik ile ilgili açıklamalara geçmeden önce Kaymakamımız Halis Arslan’a birliğim adına ve çiftçilerim adına teşekkürlerimi sunuyorum. Uzun zamandan bu yana araç sıkıntımız vardı. Bu sorunu Kaymakamımızla birlikte çözüme kavuşturduk. Dörtte biri destekli aracımızla çiftçilerimize daha olanaklı hizmet sunmaya başladık. birliğimiz 2005 yılında kurulmuş olup  birlik 105 üyesiyle faaliyete başlamıştır. Şuanda ise 500 üyesi ile çiftçilere hizmet vererek faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Birliğimiz 3 tarım danışmanı, ziraat mühendisleri çiftçilere desteklerden yararlanmaları için yardımcı olmaktadırlar. 2 adet çeltik kurutma makinemizle hizmet veriyoruz. Bakanlık tarafından yürütülmekte olan çatak projesi kapsamında çiftçilerimiz 30000 da alanda mühendislerimizin yardımlarıyla dekara 135 Tl. destekten yararlanmaktadırlar. Tahıl üreticiler birliği olarak gerekli kaliteli ve verimli bir tarımsal üretim gerekse gıda tüketimi açısından üreticilerimiz ile beraber iyi tarım uygulamalarını yürütmekteyiz. İyi tarım uygulamaları ile üreticilerimizin kazancı ve rekabet gücü artacağı gibi tüketici ve çevre sağlığı da korunmuş olacaktır dedi.  
19Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Yardımcı Doç. Dr. İsmail Sezer ise yapmış olduğu açıklamalarında; Samsun ilimiz Türkiye çeltik ekiliş ve üretimi açısından Edirne’den sonra ikini sırada gelmektedir. Çeltik verimi yönünden Dünya ve Türkiye ortalamasının üzerindedir. Çeltik ekim alanını ve çeltik verimini artıracak olanaklar mevcuttur. Bu olanakların başında arazi varlığı, su kaynakları, iklim, dekara çeltik, verimli fideleme çeltik üretimi, yetiştirilen diğer ürünler karşısında karlılık durumu gelmektedir. Pirinç piyasası incelendiğinde mevcut ekiliş alanının en az iki-üç kat artırabileceği söylenebilir. Çeltikte birim alan verimini artırmak için ise bazı ekolojik, sosyo – ekonomik, teknoloji, girdi kullanımı, yetiştiricilik ve pazarlamadan kaynaklanan sorunların giderilmesi gerekmektedir dedi. 
Son olarak ise Kaymakam Halis Arslan konuşmasını yaptı. Konuşmasında bu yaptığımız tarım buluşması günlerinden 5.cisini düzenliyoruz. Bu düzenlenen programa büyük katılımlarda bulunmanızdan dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. Tahıl üreticiler birliği başkanı Hasan Toker alınan araçtan bahsetti. Tabii ki bizimde azda olsa katkımız oldu. Diğer kalan kısmı ise kendi çabalarıyla karşılayarak hizmet araçlarını aldılar. Diğer birliklerle  de her zaman dayanışma içerisinde olduğumuzu bilmelerini  isterim. Çeltikte markalaşma olmalıyız. Nerede  gözüken bir sorun olursa oradaki sorunu  hep beraber aşmak için  gayret göstermeliyiz. Bu neden le diğer bir tarım buluşmasında yine bir araya gelip karşılıklı bilgi alış verişiyle kaliteli tarım uygulamasında olacağız dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.