Bafra'da silahı bırak kanpanyası

Bafra'da silahı bırak kanpanyası

Samsun Bafra İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro ekipleri,

A+A-

ilçede düğün ve nişan gibi törenlerde havaya silahla ateş edilmesinin doğuracağı acı olaylara karşı vatandaşları uyarak duyarlı davranmaya davet ettiler. 

Bafra'da düğünlerde havaya rastgele silah atılmasının önüne geçmek için kolları sıvayan İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği, vatandaşları düğünlerde silah atma konusunda hassas davranmaya çağırdı. Düğünlerde silah atılmaması için şehrin işlek caddelerine ve sokaklarına afişler asıldı. Vatandaşlara uyarılarda bulunan yetkililer ilçenin çeşitli yerlerinde stantlar açarak el ilanı dağıttı.
Önce Tekel Caddesi'nde yayalara ve araç sürücülerine broşür dağıtarak, düğünlerde silah atılmasının geride bıraktığı acı olayların Bafra'da yaşanmaması için daha duyarlı olmaya çağıran Toplum Polislik Büro Amiri Mahmut Kurt, "Silah atmak cesaretin değil, cehaletin göstergesidir. Silahla sevinç ifade edilmez. Mutlu günleriniz hüzne dönüşmesin. Bir yerde silah varsa bir gün muhakkak patlar. Silahın varlığı bizin ve yakınlarımızın yaşama hakkına yöneltilmiş bir tehdittir. Lütfen, yaşama hak tanıyan silahlarınızı bırakın. Düğünlerde havaya açılan ateşle birlikte sadece merasim alanındakiler değil, çevrede yaşayanların da can güvenliği tehlikeye düşürülmektedir" dedi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.