BAFRA’DA ORMAN HAFTASI FİDAN DİKİMİ İLE KUTLANDI

BAFRA’DA ORMAN HAFTASI FİDAN DİKİMİ İLE KUTLANDI

Bafra ilçesinde Orman Haftası kapsamında program düzenlendi.

A+A-

Bafra Fen Lisesi Konferans salonun da, Bafra Fen Lisesi tarafından düzenlenen program, saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı. 

Bafra Orman İşletme Müdürü Ercüment Sarıca burada yaptığı konuşmada, "Bizler tüm Türkiye'de olduğu gibi, Bafra ilçemizde de mevcut ormanlarımızın muhafazası ve geliştirilerek devamlılığı için "İnsan için sağlık, sağlık için orman" temamızla çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz" dedi.


ORMAN VARLIKLARIMIZ ÇOĞALIRKEN, ŞEHİRLERİMİZDE AZALIYOR


Bafra Kaymakamı Ahmet Adanur ise,  "Bundan 20 yıl önce ormanların sürekli, azaldığına, kaybolduğuna dair bazen söylenti ama gerçeklik payını da az olmayan, yaklaşım tarzlarımız mevcuttu. Ancak son zamanlarda özellikle, enerji kaynaklarının süreklilenmesi, sanayide kullanılan ürünlerin farklılık arz etmesiyle beraber orman varlıklarımız artabiliyor. 
Kırsal alanda orman varlıklarımız çoğalırken, şehirlerimiz de orman varlıklarımız azalıyor. eskiden ormanlarımız azalır, şehitlerimiz daha yeşilken, şimdi ise ormanlarımız artıyor, şehirlerimizde ki yeşil alanlar daha azalıyor. Eskiden ormanlarımız azalıyor sağlığımız gidiyor derken, şimdi ise ormanlarımız artıyor, şehirlerimizde azalıyor. her iki taraftada haksızlık olduğunu belirten Adanur, her ikisinde de bizlerin sorumluluğu var onun için, orman sadece ağaç dikmekle olmuyor, bunun koruması var, dikimi var. Ben burada emeği geçen tüm öğretmenlerime, Orman İşletme Müdürlüğünde çalışan personelimize teşekkür ediyorum" dedi. 


Konuşmaların ardından, orman sevgisi ile geçen 180 yıl konulu şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Daha sonra Fen Lisesi bahçesine protokol tarafından fidan dikildi.


Programa Bafra Kaymakamı Ahmet Adanur, Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, Bafra Cumhuriyet Başsavcısı Turgut Türkmen, Amasya Orman Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Şakir Güneri, Bafra Orman İşletme Müdürü Ercüment SarıcaBafra Emniyet Müdürü Süleyman Gökay Gökdoğan, Bafra İlçe Sağlık Müdürü Doktor Aytaç Akın, Ak Parti Bafra İlçe Başkanı İbrahim Semiz, MHP Bafra İlçe Başkanı Barbaros Turna, Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Nazife Soruklu ve çok sayıda davetli katıldı katıldı.

bafra’da-ormancilik-haftasi-fidan-dikimi-ile-kutlandi-2.jpg  bafra’da-ormancilik-haftasi-fidan-dikimi-ile-kutlandi-3.jpg  bafra’da-ormancilik-haftasi-fidan-dikimi-ile-kutlandi-1.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.