BAFRA'DA ORGAN BAĞIŞI SEMİNERİ

BAFRA'DA ORGAN BAĞIŞI SEMİNERİ

Bafra İlçe Sağlık Müdürü Dr. Aytaç Akın tarafından sunumları gerçekleştirilen seminerde organ bağışının önemi vurgulanarak nakil bekleyen hastaları yaşadığı zorluklar dile getirildi.

A+A-
Dr.Akın Konuşmasında nakil bekleyen hastaların her güne yeni bir umutla uyandıklarını ve bağış sayısının yetersizliği nedeniyle bu umutların her geçen gün biraz daha bittiğini söyleyerek umuda çağrıda bulundu.
 
On sekiz yaşını doldurmuş ve doğru ile yanlışı ayırabilme yeteneğine sahip herkesin organlarını bağışlayabileceğini belirten Dr.Akın, toplum olarak herkesin bu konuda duyarlı olması gerektiğini ve herkesin bir gün organa ihtiyacı olabileceğini vurguladı.
 
Artık organ bağış formu alınmadığını, e-devlet veya e-nabız uygulaması ile kişilerin kendilerinin bağış ve iptal işlemi yapabildiklerini vurguladı.
 
Katılan öğrencilere de 18 yaşından küçük olduğunuz için sizlerin bağış yapamayacağınızı biliyorum, fakat ailenize bilgilendirme yapmanız çok önemli, beyin ölümünü duyduğunuzda bunun tıbbi ölüm olduğunu, geri dönüşün olmayacağını bilmeniz önemli, bitkisel hayattaki kişi düzelebilir fakat beyin ölümünün geri dönüşü olmaz. dedi
 
 
 
Organ bağışının tüm yönleriyle anlatıldığı seminer sonunda Katılımcılara ve destek veren kurumlara teşekkür plaketi verildi.
 
Seminere Bafra Kaymakamı Ali Fuat Türkel, Bafra Belediyesi Başkan Yardımcısı İsmail Kurt,
 
AK PARTİ Bafra İlçe Başkanı Tuncay Yurduseven,
 
Bafra İlçe Milli Eğitimi Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu,
 
Kızılay Orta Karadeniz Kan Merkezleri Müdürü Dr.Muhsin Yıldırım, Samsun Lösev İl Temsilcisi Erol Korkmaz,
 
Bafra Kızılay Şubesini temsilen İncilay Toker ve Bekir Sami Tuncer ile bir çok kurum amiri, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.
whatsapp-image-2017-11-11-at-17.36.19.jpegwhatsapp-image-2017-11-11-at-17.36.07.jpeg
losev-organ-bagisini-anlatti2.jpglosev-organ-bagisini-anlatti-3.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.