BAFRA’DA MÜŞTERİ İLİŞKİLERİ EĞİTİMİ

BAFRA’DA MÜŞTERİ İLİŞKİLERİ EĞİTİMİ

Samsun Bafra Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) tarafından “Müşteri İlişkileri Kavramı ve Özellikleri” başlıklı eğitim programı düzenlendi.

A+A-

Bafra TSO toplantı salonunda yapılan eğitim programına katılan işletme sahipleri ve çalışanlar Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yetkin Bulut tarafından bilgilendirildi.
Müşteri ilişkileri kavramı ve özellikleri hakkında sunum yapan Yrd. Doç. Dr.Yetkin Bulut, "Müşteri istek ve ihtiyaçları, müşteri satın alma eğrisi, müşteri etkileşim fırsatları, müşteri profili ve müşteri yaşam eğrisidir. İlk olarak müşterinin istek ve ihtiyaçlarının belirlenmesi gerekmekte. Müşteri satın alma eğrisi ise mal ve hizmetlerin satın alınma zamanlarının analiz edilmesini kapsar. Müşteri etkileşim fırsatlarında temas noktaları ve bunlara verilen puanlardan yararlanılır. Müşteri profili mal veya hizmete göre ilgili olabilecek isim, adres, ilişki bilgisi, ürün satın alma bilgisi gibi tüm bilgileri kapsar. Son olarak da müşteri yaşam eğrisi müşterinin yaş gruplarına uygun ihtiyaçların belirlenmesi ve buna göre bilgi sağlanmasıdır. Müşteri ilişkileri yönetiminin stratejik ortaklık yapabileceği konu veya bölümler; istihbarat, pazarlama, satış, hizmet ve teknolojidir” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.