Bafra'da Muhtarla ile İstişare Toplantısı Yapıldı

Bafra'da Muhtarla ile İstişare Toplantısı Yapıldı

Bafra Belediyesinin Bafra Öğretmen evinde organize ettiği toplantıya

A+A-

FOTO GALERİ

Samsun Ak Parti Millet Vekili Av.Orhan Kırcalı,Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin,Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner,Bafra Ak parti İlçe başkanı Tuncay Yurduseven,Ak Parti ve MHP Belediye Meclis Üyeleri ve ilçe'de görev yapan 138 muhtar katıldı.

''Toplantıda ilk konuşmayı yapan Bafra Belediye başkanı Zihni Şahin;
Bafra belediyesinin Ak parti ve MHP Meclis üyeleri, İlçemizin değerli muhtarları basın mensuplarımız düzenlemiş olduğumuz toplantıya hepiniz hoş geldiniz.
 İlçemizde görev yapan  muhtarlarımızla artık bu tür toplantıları sıkça beraber yapacağız.Önümüz hafta Samsun valimiz İbrahim Şahin'in de katılacağı  İlçemizi yakından ilgilendiren çok önemli bir toplantı gerçekleştireceğiz.Onun öncesinde sizlerle bir arada toplanıp, muhtarlarımızı dinleyelim dedik. Hem bizde sadece belediyenin yollar kaldırımlar ve sizin ihtiyaçlarınız olan halkın ihtiyacı olan hizmetlerini dinlemek bir de İlçemiz de  neler oluyor,neler var  ve neler yok.Konuları beraber irtişa de edip kaynaşalım istedik.Bu  sizler ve bizler için bir Bilgilendirme toplantısını gerçekleştirmiş olduk.


MHP MECLİS ÜYELERİ DE KATILDI
Ak parti belediye Meclis Üyelerinden başka MHP Belediye Meclis üyesi arkadaşlarımız da davete katıldıklarından dolayı onlara da  ayrıca de teşekkür ediyoruz. Bafra'ya  yaptığımız hizmetlerden hiç bir zaman kaçınmıyoruz.bu bizim asıl görevimizdir. Bafra'mızda Samsun millet vekillerimiz, ilçe teşkilatımız Ticaret Odamız, Ticaret Borsamız, Ziraat Odamız ve Sivil toplum kuruşları ile beraber ve birlikte bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Bafra olarak biz büyük bir  çekirdek aileyiz. Bu ailenin güçlenmesi için neler yapabiliriz. Bafra'da herkese düşen işler var biz belediyede tabi ki meclis üyelerimizle beraber ilçe teşkilatları ve sivil toplum kuruluşları ile birlikte organize olmaya çalışırsak çok yol kat etmiş oluruz.


MUHTARLAR DESTEK VERMESİ LAZIM
Bafra'da Belediye hizmetlerinin yanında muhtarlarımızın da  tam destek vermesi lazım. Bildiğiniz gibi İlçemizde tarımla ilgili neler yapabiliriz ve  nasıl yükselebiliriz, hep beraber çalışıyoruz inşallah daha önce başlamış olduğumuz bu çalışmalara tekrar organize olarak yine çalışmalarımız  hızla devam edecek. Bunun yanında İlçemiz de  beş tane önemli hedefimiz var.Bunlardan birincisi Tarım da katma değerin yükseltilmesi ikinci olarak Organize Sanayinin gelişmesi,  üçüncü olarak İlçemiz de  Turizm Potansiyelleri çok yüksek.Bu alanda da çok iddialı çalışmalarımız olacak.Dördüncü  hedefimiz olarak Bafra'nın Kentleşmesi olarak çalışmamız olacak.Beşinci hedefimizde çok arzu ettiğimiz  Üniversite Kampüsünü bütünüyle ilçemize  kazandırmaya çalışıyoruz.Samsunda bir Medikal olarak Cerrahi Aletleri üretimi yapan yeri organize sanayisine gelmesi  ile ilgili hep birlikte bu çalışmalarımız da devam ediyor.Şu an İlçemizin  Organize Sanayi Bölgesin de  21 tane faal de olan  fabrika , 6 tane  inşaatı biten Fabrika  var 5 tane proje aşamasında olan bir tanesi şu ana kadar Organize Sanayi Bölgemizde 5 yıl içinde 500 kişiye istifham sağlayacak.Artık Bafra Organize Sanayisinde yer isteyen  işletmeci  konusunda seçici olacağız,zatende şu an Organize Sanayi de fazla yerimiz kalmadı. '' dedi


ORHAN KIRCALI.          
KIRCALI: ''Gerçekten İstiklal ve İstikbal mücadelesi verdiğimiz bir dönemden geçiyoruz.Birinci Kurtuluş savaşımız kadar önemli ikinci kurtuluş mücadelesini veriyoruz.Birinci Kurtuluş mücadelesinde sadece yedi düvele karşı cephede savaştık.Ülkemizi ve Boğazlarımızı işgal etmek istediler.Bu gün ise bizler sadece Cephede mücadele vermiyoruz,hem askeri,hem sivil,hem Siyasi hem Ekonomi cephesinde mücadele  veriyoruz.15 Temmuz da bu hainler gerçekleştiremedikleri hain emenlerini  bu gün Ekonomik darbe girişimi ile gerçekleştirmeye çalışıyorlar. Bu gün Ülkemizin ekomisi dış Ülkelere nazaran oldukça iyi durumda. Dünyadaki durgunluğu iyi değerlendirmeye çalışan dış mihraplar dolar ve euro üzerinde oynamalar gerçekleştiriyorlar ama kötü emellerine ulaşamayacaklar.15 Temmuz da gerçekleştiremediklerini bu gün   gerçekleştirmeye çalışıyorlar,ama biz bir ve iri olduğumuz sürece işte burada birlikte ve beraber olduğumuz sürece bunlar kesinlikle emellerine  de ulaşamayacaklardır.Bizler 15 Temmuz darbe akşamı birlik ve beraberliğimizi yakaladık. 7 Ağustosta birlik ve beraberliğimizi perçinledik. 


HÜKÜMET SİSTEM DEĞİŞİKLİĞİ
Gündem  Hükumet Sistemi değişikliği Cumhurbaşkanı Hükumet Sistemi ile ilgli çalışmalarımız Meclisi tamamladık.sabahlara kadar çalıştık. CHP'nin HDP'nin el ele  vererek Meclisten Cumhurbaşkanı,Hükumet Sisteminin ve Anayasa teklifi değişikliğinin geçmemesi için her türlü çareye kendi açılarından baş vurdular.Bizler bu oyunlara karşı sabahlara çalışarak görevimizi ve vazifemizi yerine getirdik.Başbakanımızın dediği gibi artık söz Millet'in. Artık söz ve mühür Millette.Bizler Anayasa değişiklikliği referandum gerek duyulmamasına rağmen  Meclisten geçse bile bizler bunu yine vatandaşımızın ve milletimizin önünü getirecektik.Toplam 339 kabul oyuyla Anayasa Değişikliği teklifimiz T.B.M.M Genel Kurulunda kabul edildi.Bundan sonraki süreç Referandum süreci işleyecek.İnşallah bu Referandum sürecinde  ilçemizde %65-%70-%75 referandum da EVET oyuyla Anayasa değişiklik teklifini geçireceğiz.dedi.


YENİ ANAYASA NE GETİRİYOR
Cumhurbaşkanı,Hükumet Sistemi değişikliği ne getiriyor konusunda konuşan Kırcalı:Cumhurbaşkanını halk  doğrudan doğruya seçecek,yani Cumhurbaşkanı seçimle seçilecek seçimle gidecek. Cumhurbaşkanın denetlemesini de halk yapacaktır. 5 Yıl bir halk tarafından Cumhurbaşkanı seçilecek,eğer halkın dediğini yapamayan Cumhurbaşkanını halk seçmez. Bundan daha önemli ve güzel denetleme mekanizma var mı Mühür halkta olacak. Bu Cumhurbaşkanı yönetmeliğinde güçlü bir yürütme Cumhurbaşkanımızca kararname çıkarma yetkisi yok. Yasama Organında yine bir Cumhurbaşkanını denetleme yasaması mekanizması var. Cumhurbaşkanının çıkarmış olduğu bu kararname  yetkisi yok. Kararnamede yasama kanun çıkarıldığı zaman Cumhurbaşkanın kanunu düşüyor '' dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.