BAFRADA MODEL UÇAK YARIŞMASI

BAFRADA MODEL UÇAK YARIŞMASI

Lastik Motorlu model uçak yarışması Gençlik merkezi spor salonunda yapıldı.

A+A-

Bafra Hava Sporları Kulübü ve Bafra Gençlik Merkezinin organize ettiği yarışmaya Bafra Kaymakamı Halis Arslan da seyirci olarak onurlandırdı.14 Aralık 2014 Pazar günü saat 10:00 da başlayan Yarışmaya  12 model uçak sporcusu katıldı. Yarışmacılar Gençlik merkezinde model uçak rehber öğretmeni Burhan APAYDIN ‘dan aldıkları kursta kendi uçaklarını kendileri yaptılar.

         3 Saat süren yarışma eğlenceli geçti. Büyük - küçük kategori ayrımı yapılmayan yarışmada yarışmacıların birbirleri ile yardımlaşması dikkat çekti. Uçaklar yirmişer dakikalık beş raunt  içinde uçuşlarını gerçekleştirdiler. Havada kalma sürelerine göre en iyi üç uçuşun toplamına göre dereceler belli oldu. Yarışmada birinciliği Murat YILDIRIM, ikinciliği Alperen Şahin, üçüncülüğü ise Oğuzhan Koca aldı.

  Model uçak öğretmeni Burhan APAYDIN “Hava sporları kulübü olarak öğrencilerimiz  radyo kontrollü akrobasi branşında iki yıldır başarılar kazanıyorlar. 2014 yılı Türkiye şampiyonluğu kupası Bafra’nındır. Ancak yirmiye yakın branşı bulunan bu sporun farklı dallarını da gençlerimiz arasında yaymak istiyoruz. Bu yüzden lastik motorlu model uçak yarışmasını düzenledik. İlgisini çeken genç yaşlı bütün insanlarımıza model uçak konusunda yardımcı olmaya çalışıyoruz. Katılmak  isteyenleri Hava Sporları ve Gençlik kulübümüze ve Bafra Gençlik merkezimize davet ediyorum.” Dedi.

Yarışmayı seyreden ve çok eğlendiğini belirten Bafra Kaymakamı Sayın Halis Arslan; “Bu çalışmalar beni çok mutlu etti. Sizin bu kursları artırarak daha fazla öğrenciye ulaşmanızı istiyorum. Gerekli desteği ben vereceğim. Ayrıca herkesin bu faaliyetlere kolayca katılmasını sağlamak için çalışma başlattık. Bafra’ya bir model uçak pisti yapılması için gerekli yazışmaları yapıyoruz. Yarışmayı büyük bir zevkle izledim, mutlu oldum. Hepinize teşekkür ederim.” dedi.

   Yarışmacılar  ödüllerini  düzenlenen törende Kaymakam Halis Arslan’ın elinden aldılar.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum