Bafra'da Miraç Kandili Coşku İle Kutlandı

Bafra'da Miraç Kandili Coşku İle Kutlandı

Miraç Kandili nedeniyle çok sayıda vatandaş Büyük Camiye akın etti.

A+A-

foto-galeri-038.gif

Hz. Muhammed'in Allah huzuruna kabul edildiği gece olan Miraç Kandili dolayısıyla, Bafra halkı aileleriyle birlikte Büyük camiye  akın etti. 

Bafra vaizleri Büyük Cami İmam Hatibi Şevki Şahin,Büyükcami müezzini Ali tek,Nuri İbrahim Camii emekli imamı İbrahim Torun,Büyükcami merkez kuran kursu müdürü Mehmet şenel ve Fatih Camii imam hatibi Abdullah Şengül tarafından okunan Kuran-ı Kerim ve aşrı şerifleri dinleyen vatandaşlara, İlçe Müftüsü Necmettin Kayar Bu yılki kutlu doğum haftasının ana teması Hz. Peygamber ve güven toplumu hakkında  vaaz verdi,” Güven, insanca bir hayatın olmazsa olmazlarındandır. Zira her insan canı, inancı, nesli, malı ve haysiyetinin emniyette olduğu, temel hak ve özgürlüklerinin korunduğu güvenli ortamlarda yaşamak ister.

İslam Dini, barış ve güveni, eman ve huzuru, kısacası güven toplumunu inşa için gelmiştir. Âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberimiz (s.a.s) de iman ile emân; mümin ile güvenilir olmak arasında sımsıkı bir bağ kurmuştur. Allah Resûlü, güvenilir olmayı, güven aşılamayı, güven içinde yaşamayı söz ve uygulamalarıyla bizlere göstermiştir. Risaletinden çok önce Muhammedü’l-Emin olarak anılan Hz. Peygamber, hayatının her döneminde güvenilir bir insan modeli sergilemiştir. Öyle ki kendisiyle amansız bir mücadeleye girişenler dahi onun dürüstlük ve güvenilirliğini kabul etmiştir.

Peygamberimiz, Mekke’de temelini attığı güven toplumunu, Medine’de tesis etmiştir. Birbirleriyle savaşmaktan yılmayan, gözünü kırpmadan birbirinin canına kıyanlardan oluşan güvenden yoksun bir toplumu, birbirlerinin saygınlığını kendi saygınlığı, birbirlerinin yaşama hakkını kendi yaşama hakkı gören örnek bir toplum haline getirmiştir. Yesrib’i, medeniyet merkezi olan Medine’ye; bilgi, hikmet, adalet, güven ve kardeşlik yurduna dönüştürmüştür. Peygamber Efendimizin Medine’de inşa ettiği toplum modeli, sadece Müslümanlar için değil, aynı zamanda farklı inanç mensupları için de bir huzur ve güven kaynağı olmuştur. Zira tarih boyunca Müslümanlar, sadece kendi yurtlarında barış ve sükûneti sağlamakla kalmamış, aynı zamanda yeryüzünü selam ve emân yurdu hâline getirmek üzere beldeleri, kıtaları ve denizleri aşmışlar, insanlığa örnek medeniyetler takdim etmişlerdir. Bu vesile ile Miraç Kandilinizi kutluyorum”dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.