Bafra'da Kredi Kart Bilgileri Çalındı mı?

Bafra'da Kredi Kart Bilgileri Çalındı mı?

Bafra'da Adiye Binasının Önünde Bulunan ATM'leri kullanan vatandaşların kartları kopyalandı-mı?

A+A-

Dün 4 vatandaş Kartlarının kopyalanıp hesaplarından para çekildiğini iddia ederek Bankalarına başvurdular.Hesabından para çekildiğini iddia eden kişiler,ilgili bankaya ve ilçe Emniyet müdürlüğüne şikayette bulundular.

Yetkili banka memur ile yapmış olduğumuz görüşmede; Bafra Adliyesinin önünde bulunan ATM'leri kullanan vatandaşların kartlarının kopyalanarak hesaplarından para çekildiği yönünde Şikayetler alınmıştır.  Tüm arkadaşların hesaplarını kontrol ederek bir anormallik halinde kartın ait olduğu bankaya ve Emniyet müdürlüğünemüracaat etmeleri gerekmektedir" dedi. 

NASIL KOPYALIYORLAR?

ATM fareleri, kart bilgilerini kopyalamak için kart yuvasının ağzına, üzerinde chip olan bir aparat yerleştiriyor. Aparattan geçen kartın bilgileri kopyalanmış oluyor. Şifre bilgilerini öğrenmek içinse tuş tabelasının hemen üzerine gizli kamera yerleştiriliyor. Şifre öğrenmenin başka yöntemleri de var. Hırsızlar, o tabelanın aynısını yaparak üzerine yapıştırıyor. Tuşlar kullanıldığı anda şifre kayıt altına alınıyor. Çete üyeleri ayrıca, ATM yakınlarında pusuya yatıp teleskop yardımı ile ya da işlem yapacakmış gibi bekleyip kart şifresini, kart ve güvenlik numaralarını öğrenebiliyor. Sabahın erken saatlerinde kurulan ATM tuzakları gece yarısı sökülüp alınıyor. Daha sonra kopyalanan bilgiler sahtesi hazırlanan kartlara aktarılıp kullanıma hazır hale getiriliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.