BAFRA'DA KAÇ ANLAŞMALI BOŞANMA VAR?

BAFRA'DA KAÇ ANLAŞMALI BOŞANMA VAR?

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Samsun İl Müdürü Ünal Kaya, “Ocak-Temmuz dönemi içerisinde yapılan 119 denetimde,

A+A-

29’u anneden veya babadan ölüm maaşı alabilmek için eşinden resmiyette boşandığı tespit edildi” dedi. 
SGK Samsun İl Müdürlüğü’nün 435 personel ile hizmette bulunduğunu söyleyen İl Müdürü Ünal Kaya, “İlkadım, Atakum, Canik, Bafra, Çarşamba, Terme, Havza, Vezirköprü ve en son Temmuz ayı içerisinde faaliyetine başlayan Alaçam olmak üzere 9 ilçede sosyal güvenlik merkezlerimiz ile hizmet vermekteyiz. Ayrıca Mali Hizmetler Sosyal Güvenlik Merkezi ve 6 ilin sağlık işlemlerini yürüttüğümüz Sağlık Sosyal Güvenlik Merkezimiz de bulunmaktadır. Yani toplamda 11 sosyal güvenlik merkezimiz bulunmaktadır. İnşallah önümüzdeki süreçte Kavak ve Ladik ilçelerine de sosyal güvenlik merkezi açmayı planlamaktayız” diye konuştu.
Samsun’da sosyal güvenlik kapsamında olan vatandaşlar ile ilgili bilgiler veren Ünal Kaya, “İlimizde 256 bin 924 aktif çalışan ve 216 bin 910 aylık alan kişi bulunmaktadır. Ayrıca bu kişilerden yararlanan 585 bin 965 ve genel sağlık sigortalısı 182 bin 790 kişi bulunmaktadır. Nüfusun tamamına yakını sosyal güvenlik kapsamındadır” şeklinde konuştu.
Samsun’ da bulunan iş yerleri hakkında açıklama yapan Kaya, “İlimizde 21 bin 903 iş yeri bulunmaktadır. İş kolu bazında iş yerleri sıralandığında birinci sırada 6 bin 128 iş yeri ile toptan ve perakende ticaret kolu bulunmaktadır. 3 bin 357 ile inşaat ikinci, 2 bin 451 ile Nakliyat üçüncü, bin 929 ile hukuk, ticaret ve teknik hizmetler dördüncü ve bin 489 ile lokanta, kahvehane beşinci sırada yer almaktadır. 21 bin 903 iş yerinde 37 bin 895’ i kadın, 106 bin 442’si erkek olmak üzere toplam 144 bin 337 sigortalı çalışmaktadır” ifadelerini kullandı.
Sosyal Güvenlik Kurumu Samsun İl Müdürlüğü’nün kayıt dışı ile mücadelede gereken çabayı gösterdiğini dile getiren Kaya, “2014 yılı içerisinde Ocak-Haziran döneminde yaklaşık 308 iş yeri denetlendi ve 203 kişinin sigortasız olduğu tespit edildi. Sigortasız olduğu tespit edilen bu kişiler kayıt altına alınarak, iş yerleri hakkında gerekli cezai işlemler uygulandı. Ayrıca bu dönemde emniyet, milli eğitim gibi diğer resmi kurumlardan bize bildirilen kayıtlar sonucu yapılan incelemede 201 kişinin tescilsiz olduğu tespit edilmiş ve kayıt altına alınmıştır” açıklamasında bulundu.
Anlaşmalı boşanma konusunda il bazında çalışmalar yürüttüklerini söyleyen Kaya, şu bilgileri verdi: “Kurum olarak mücadele ettiğimiz konulardan biri de halk arasında anlaşmalı boşanma olarak bilinen muvazaalı boşanmalar. Bildiğiniz üzere bazı kişiler anneden veya babadan ölüm maaşı alabilmek için eşinden resmiyette boşanmakta ve eşiyle nikahsız olarak yine beraber yaşamaya devam etmektedirler ve Kurumumuzdan haksız olarak maaş almaktadırlar. Bu konulara duyarlı olan vatandaşlarımız bizzat veya ücretsiz alo 170 hattını arayarak bize ihbarlarda bulunmaktadır. 2014 yılı Ocak-Temmuz dönemi içerisinde denetmen arkadaşlarımız 119 denetim yapmış ve bunlardan 29’ unun muvazaalı olduğu tespit edilmiştir.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.