BAFRA’DA İCAZET TÖRENİ

BAFRA’DA İCAZET TÖRENİ

Samsun`un Bafra ilçesinde 54 hafız için hafızlık icazet merasimi düzenlendi.

A+A-

Bafra ilçesinde Bafra Yeni Kapalı spor salonunda düzenlenen hafızlık icazet merasimi saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı.

Programın açılış konuşmasını Bafra Müftüsü Necmettin Kayar gerçekleştirdi.

Kayar konuşmasında “Bugün hafızlarımızın arasında Doğu ve güney Doğu bölgemizden öğrencilerimizde var. Bizlere güvenerek çocuklarını bize emanet eden ailelerine teşekkür ediyoruz. Ayrıca Belediyemize Kaymakamlığımıza desteklerini esirgemedikleri için ve Bingöl Üniversitesinden gelen davetlilerimize de teşekkür ediyoruz” dedi.

Kayar`ın konuşmasının ardından konuşan Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, “ Bizi bu mübarek günde birleştiren Allah`a sonsuz şükürler olsun. Peygamber efendimiz buyuruyor ki sizlerin en hayırlınız Kuran-ı Kerimi öğreneniz ve öğreteninizdir. İnşallah bu hafızlarımız bilgilerini hem yaşayıp hem yaşatacaklar. Sizlere ne mutlu ki kutlu bir yoldasınız. Sizleri tebrik ediyoruz. Eğitiminizde emeği geçen hocalarınıza da çok teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından 2015 Dünya Kuran-ı Kerim okuma birincisi Bingöl Üniversitesinde görevli Hafız İsmail Kaya Kuran tilavetini gerçekleştirdi. Kaya`nın ardından Bingöl Üniversitesi Rektör Yardımcısı Hakan Olgun, Peygamber Efendimiz ve Gençlik konulu konuşmasını gerçekleştirdi. Konuşmanın ardından 54 hafıza protokol tarafından ödülleri ve belgeleri takdim edildi.
bafra’da-icazet-toreni-1.jpg bafra’da-icazet-toreni-2.jpg bafra’da-icazet-toreni-3.jpg bafra’da-icazet-toreni-4.jpg bafra’da-icazet-toreni-5.jpg 
bafrada-icazet-toreni-004.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.