BAFRA’DA HER APARTMANDA BİR ÖZEL DERSHANE

BAFRA’DA HER APARTMANDA BİR ÖZEL DERSHANE

Yalçın Köse- Bafra55.net / Eğitimde çığır atlayacağız diye çaba sarf eden Türkiye Cumhuriyeti eğitimcilerine gelecek nesilleri yetiştirmesi için maaş veriyor. Âmâ onlar ise bunlarla yetinmeyip daha fazlasını istiyor!

A+A-

 

VERGİ YOK

Memleketin hemen her bir köşesinde eğitim sorunu hat safhaya çıkmış durumda. Okulda eğitimin yeterli olmadığını savunan bir grup akıl öğretmen topluluğu okulda vermediği bilgiyi evinin köşesinde “kaçak, korsan, olarak” para karşılığında vermeye çelışıyor. Bafra’da hemen hemen her apartmanda bir bir özel dershane var. Veliler çaresiz, çocukların baskısına yenik düşüyorlar.Öğretmenler Haftada 2 saat 250TL karşılığında vergiden muaf para alıp ders veriyorlar. Veliler soruyor: ”Biz çocuklarımıza iyi eğitim almaları için okula gönderiyoruz. Fakat çocuklar eve geldiğinde anne baba özel ders almam lazım diyor. Bizde kıramıyoruz. Sonra başarısız olduklarında çocuklarımız bizi sorumlu tutmasın.

KENDİ ÇOCUKLARI ÖZEL OKULLARDA

Bu öğretmenler kendi çocuklarını özel okullarda okutuyorlar. Bizim çocuklarımıza özel ders veriyorlar. Madem bu kadar beyinleri güçlü ya gidip özel okullarda eğitim versinler. Yâda okulda çocuklarımıza eğitim versinler. Para kazanmak uğruna notları düşüren eğitimcilerden bizler bıktık. Buna biri dur desin! Bunlar bizim çocuklarımıza nasıl vergi kaçırmayın diyecek? Nasıl çalmayın diyecek? Kendileri çalıyor. Vergi kaçırıyor.

Peki kanun ne diyor? 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun "Ticaret Ve Diğer Kazanç Getirici Faaliyetlerde Bulunma Yasağı" başlıklı 28. maddesine göre; Memurlar Türk Ticaret Kanununa göre (Tacir) veya (Esnaf) sayılmalarını gerektirecek bir faaliyette bulunamamaktadırlar.

657 SAYILI KANUNDA YER ALAN HÜKÜM

657 sayılı Devlet Memurları Kanunun "Ticaret Ve Diğer Kazanç Getirici Faaliyetlerde Bulunma Yasağı" başlıklı 28. maddesinin tam metni aşağıdaki şekildedir. " Ticaret Ve Diğer Kazanç Getirici Faaliyetlerde Bulunma Yasağı Madde 28: Memurlar Türk Ticaret Kanununa göre (Tacir) veya (Esnaf) sayılmalarını gerektirecek bir faaliyette bulunamaz, ticaret ve sanayi müesseselerinde görev alamaz, ticari mümessil veya ticari vekil veya kollektif şirketlerde ortak veya komandit şirkette komandite ortak olamazlar. (Görevli oldukları kurumların iştiraklerinde kurumlarını temsilen alacakları görevler hariç). ; (...) Memurlar, mesleki faaliyette veya serbest meslek icrasında bulunmak üzere ofis, büro, muayenehane ve benzeri yerler açamaz; gerçek kişilere, özel hukuk tüzel kişilerine veya kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarına ait herhangi bir iş yerinde veya vakıf yükseköğretim kurumlarında çalışamaz. Memurların üyesi oldukları yapı, kalkınma ve tüketim kooperatifleri, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ve kanunla kurulmuş yardım sandıklarının yönetim, denetim ve disiplin kurulları üyelikleri ile özel kanunlarda belirtilen görevler bu yasaklamanın dışındadır.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum