BAFRA’DA ENGELLİLER HAFTASI ETKİNLİĞİ

BAFRA’DA ENGELLİLER HAFTASI ETKİNLİĞİ

Bafra ilçesinde “Engelliler Haftası” etkinlikleri kapsamında Atatürk Büstü’ne çelenk konuldu.

A+A-

Bafra Askerlik Şubesi önünde toplanan Bafra Engelliler Derneği üyeleri, Türkiye Omurilik Felçliler Derneği, Özel Eğitim Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri ve daire müdürleri Gençlik Caddesi’nden Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüdü. Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan çelenk koyma töreninde saygı duruşunda bulunuldu ve ardından İstiklal Marşı okundu. Törende Türkiye Sakatlar Derneği Bafra Şube Başkanı Recep Köksal yaptığı konuşmada, “13 milyon engelli vatandaşımızın yanında bütün yaşantısını onlara adayıp onlar için seferber eden aile bireyleri de bu sayıya eklenince 30 milyondan fazla insan etki altında, baskı altında engellilerle yaşamak zorunda kalmaktadır. Her insan engelli adayıdır. Bir dakika, bir gün sonra siz de engelli kalabilir veya bir akrabanız bu duruma düşebilir. Yaşlılar da birer engelli, şişmanlar da zayıflar da böbrek hastaları da. Çözümü olmayan rahatsızlıkları olanları da bu sayıya eklersek nüfusun yarısından fazlası engelli durumda, yarısı da her an aday. Engelli insanlarımızın çözümsüz kalan çitti sorunları var. Eğitim, rehabilitasyon, sağlık, tedavi, iş, sosyal hayata katılım, emeklilik ve bunun gibi” şeklinde konuştu. 
Aile ve Sosyal Politikalar İlçe Müdürü Muzaffer Şahin, “Engelli kardeşlerimizin bu engelleri aşabilmesi için kamuyla beraber yerel yönetimlerin, sivil toplum kuruluşlarının oluşum içersinde yer alan birimlerin hatta toplumun her kesiminde bulunan her ferdin yapabileceği bir şeyler vardır. Bu sorunun çözümü için herkes mutlaka taşın altına elini koymalı” diye konuştu.
Kaymakam Ali Katırcı da yaptığı konuşmada, engelli araçlarıyla sokağa çıkan vatandaşların zaman zaman yanlış parklardan ve kaldırım işgallerinden kaynaklanan sıkıntılarla karşılaştığına dikkat çekti. Katırcı, “Tabii esnafımızın, vatandaşımızın böyle bir derdi olmadığı için bu durumu göz ardı ediyor. Dolayısıyla düzenleyici kurum olarak belediyemize çok büyük görevler düşüyor” dedi.
Tören konuşmaların ardından son buldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.