Bafra'da Cumhur İttifakında Tek Liste mi Olacak?

Bafra'da Cumhur İttifakında Tek Liste mi Olacak?

AK Parti ile MHP Cumhur İttifakı’ndaki işbirliğini yerel seçimlerde daha da genişletiyor.

A+A-

İttifak yapılan bazı illerde belediye meclis üyelikleri için ortak liste çıkarılabilir. Adayın çekildiği yerlerde ise diğer partinin adayının belediye başkan yardımcısı olması formülü ağırlık kazandı.

30 büyükşehir ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın memleketi Rize ve MHP lideri Devlet Bahçeli’nin memleketi Osmaniye’de tek aday ile seçimlere girecek Cumhur İttifakı’nda 49 il yeniden değerlendirmeye alındı.

49 ilin belediyeleri yeniden gözden geçirilirken, belediye meclisleri için de çalışmalar sürüyor. Toplantıda iki parti de ayrı ayrı yaptığı illerin tahlil çalışmasını değerlendirdi.

BAFRA’DA SEÇİME TEK LİSTEM OLARAK MI GİRİLECEK

31 Mart seçimlerine sayılı günler kala MHP ve AK Parti ittfakında merakla beklen olay meclis üyelerinin tek liste mi yoksa ayrı ayrı olarak mı seçime girilecek. MHP seçmenlerinin Bafra’da meclis üyeliklerinin

İLLER BELİRLENECEK
İki partinin Millet İttifakı’na karşı belediye meclis üyeliklerinde çoğunluğu elde etmek ve daha çok belediye meclis üyesi çıkarmak için ittifak yapılan bazı illerde ortak liste çıkarmayı planladığı belirtiliyor. O illerde hangi parti güçlü ise diğer partinin güçlü olan partinin listesinden seçime girmesi değerlendiriliyor. Mutabakat sağlanması halinde bazı illerde ortak liste hazırlanacağı ifade ediliyor.

ADAYLIKTAN ÇEKİLENE ‘YARDIMCILIK’ FORMÜLÜ
Cumhur İttifakı’nın aday listelerinde son anda bir anlaşmazlık yaşanmaması için YSK’ya sunulmasında da farklı taktik izleneceği belirtiliyor. Listelerde düzeltme payı dikkate alınarak seçim takvimine göre 19 Şubat olan son teslim süresinden iki gün önce YSK’ya sunulması gündemde.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.