Bafra'da Coşkulu Hıdırellez Kutlaması

Bafra'da Coşkulu Hıdırellez Kutlaması

6 Mayıs Hıdırellez Şenliklerinin Birincisi Bu Sene Samsun'un Bafra İlçesine Bağlı Hıdırellez Mahallesinde ( Köyünde ) gerçekleştirildi.

A+A-

Program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Daha sonra konuşma yapan Hıdırellez Köyü Muhtarı Erdoğan Bölük, '' Köyümüzde daha önce yöresel olarak kutlanan ancak bu sene ilçe kaymakamlığımızın ve halk eğitim merkezi müdürlüğümüzün önderliğinde bu yıl ilk defa festival haline getirdik. Hıdırellez şenliğimizin geleneksel hale gelmesindeki ilk adımın öncelüğünü yapan başta Bafra Kaymakamımız Halis Arslan'a ve Bafra Halk Eğitim Merkezine sonsuz teşekkürler ediyoruz. '' dedi.


Köy Muhtarı Erdoğan Bölük'ün konuşmasının ardından kürsüye gelen Bafra Kaymakamı Halis Arslan ise, '' Bu sene hıdırellez etkinliklerinin festival havasında geçmesini istiyoruz. Gerçekten anadolunun her yerinde, Hıdırellez Bayramı coşkuyla kutlanıyor. Bizim isteğimiz de buraya gelen insanların hıdırellez bayramını en güzel şekilde kutlamasıdır.'' şeklinde konuştu.


Protokol konuşmalarının ardından düzenlenen etkinlikler yapıldı. Güreş oyunlarında dereceye giren güreşçilere madalyaları verildi. Halk oyunları ve Halk konseri sonrası yapılan ikramla program son buldu.


Hıdırellez şenliği progrmına, Bafra Kaymakamı Halis Arslan, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Bafra Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, Bafra Müftüsü İsmail Çiçek, Bafra Halk Eğitim Müdürü Hamdi Yıldız,Saadet Partisi Samsun Milletvekili Adayı Bilal Arslan,Siyasi Parti Temsilcileri, Daire amirleri, Okul Müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.