BAFRA’DA ÇELTİK VE SEBZE ÜRETİCİLERİ BİLGİLENDİRİLDİ

BAFRA’DA ÇELTİK VE SEBZE ÜRETİCİLERİ BİLGİLENDİRİLDİ

Bafra'da çeltik ve sebze üreticilerine yönelik, Tarım Sigortaları (TARSİM) hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı.

A+A-

Bafra Ziraat Odası’nda düzenlenen toplantıda katılımcılara TARSİM, küresel ısınmanın mevsimler üzerindeki etkileri, hava sıcaklıklarında meydana gelen ani düşüş ve çıkışların tarımsal ürünler üzerindeki etkileri hakkında bilgiler verildi. Ayrıca toplantıda çiftçilerin yetiştirmekte oldukları ürünlerini doğal afetlere karşı korunmasız bırakmaması ve mutlaka devlet desteklediği tarım sigortasını yaptırmaları gerektiği vurgulandı.
TARSİM Karadeniz Bölge Müdürü Bülent Yaşaroğlu, “Devlet destekli tarım sigortası siteminin hiçbir kar anlayışı olamayıp, sistemin tek amacı, değişen iklim şartlarının etkisiyle teminat kapsamındaki risklerin oluşturduğu ürün kayıplarının karşılanması, dolayısıyla da üreticinin gelir seviyesinin korunmasıdır. Devlet destekli tarım sigortası sisteminde her tarım sigortası yaptıran değil, yalnızca teminat kapsamında ki don, dolu, fırtına, hortum, heyelan, yangın, deprem, sel-su baskını risklerinin etkisiyle sigortalanan üründe herhangi bir kayıp oluşmuş ise kanun, yönetmenlik, genel ve teknik şartlar çerçevesinde ve sigortacılık prensipleri çerçevesinde bu hasarların tanzim edilmektedir” dedi.

Tarım Kredi Kooperatifleri (TKK) Samsun Bölge Birliği Sigorta Servis Şefi Tayfun Kacar ise, “Çiftçimiz kredi kullandığın da ÇKS belgesi varsa faizin yüzde 5’i düşüyordu. Bu sene yapılan değişiklikle sigorta poliçesi olmayanlar bu indirimden yararlanamayacak. Poliçe yaptıranlar hem faizden kar edecek hem de ürünü sigortalanmış olacak” diye konuştu.
Samsun Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Recep Kırbaş, Bafra Ziraat Odası Başkanı Sait Karagöl, İlçe Tarım, Gıda ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü mühendisleri de katıldı.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.