BAFRADA BULUNAN METRUK BİNALAR TEHLİKE SAÇIYOR

BAFRADA BULUNAN METRUK BİNALAR TEHLİKE SAÇIYOR

Söz konusu metruk binalar çevresinden geçen vatandaşlar için tehlike arz ediyor.

A+A-

Bu binalardan biri olan Gaziosmanpaşa Mahallesi Mektep sokakta bulunan metruk binadır. Bina yıkılacak derecede tehlike arz ediyor.Bafra Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, Yapı Kontrol Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü Ekiplerince yapılan inceleme sonucu, söz konusu bina, çevresinden geçen vatandaş için yüksek derecede tehlike oluşturduğu kanaatı verildi ve en kısa zamanda yıkılması gerektiği belirtildi. Söz konusu binanın daha öncedende Bafra Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğünce de tutanaklarının mevcut olduğu bildirildi.

Fakat söz konusu metruk binaların sit alanı olması sebebiyle Belediye Ekipleri bu binalarda yıkım yapamamaktadır. Konu ile ilgili açıklama yapan Bafra Belediyesi Fen İşleri Müdür Vekili Metin Sekban, '' Bu binaların sit alanı olması sebebiyle biz yıkım yapamıyoruz ve halkımız için bu binalar tehlike oluşturuyor. Kararı alan Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu sadece kararı alıp bu binaları tarihi eser olarak nitelendiriyor ve binalar bu şekilde kalıyor. Karar alınan binaların hemen hemen hepsi bir şekilde tehlike saçıyor ve çoğunun içinde uygunsuz davranışlar görülüyor. Belediye bu binalara müdahale ettiği zaman, binalar tarihi eser olduğu için belediyeyi mahkemeye veriyorlar.'' şeklinde konuştu.

Ayrıca söz konusu Tarihi Binalar için turistlerin gelip gelmediği ayrı bir merak konusu.

dscf5004-001.jpgdscf5005-001.jpgdscf5006-001.jpgdscf5010-001.jpgdscf5011-001.jpgdscf5013-001.jpgdscf5014.jpgdscf5015.jpgdscf5016.jpgdscf5020-001.jpgmanset-043.jpgdscf5008.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.