Bafra'da Beyaz Bastonla Özgürlük Projesi

Bafra'da Beyaz Bastonla Özgürlük Projesi

Samsun'un Bafra İlçesinde,Bafra Anadolu Lisesi Öğretmenleri Naim Okay ve Öğrencileri öncülüğünde farkındalık yaratmak için

A+A-

"Beyaz Bastonla Özgürlük Projesi" kapsamında, Bafra Görme Engelliler Derneği ile şehir için de duyarlılık yürüyüşü yapıp Bafra Cumhuriyet Meydanın da engellerimiz adlı resim sergisi açtılar.

Bafra Anadolu Lisesi önünden Cumhuriyet medyanına kadar süren duyarlılık duyarlılık yürüyüşüne Bafra Görme Engelliler Derneği üyeleri, Sivil toplum Kuruluşları ve vatandaşlar katıldı. Bafra Anadolu Lisesi Öğretmeni Naim Okay ve öğrencileri, görme engellilerin hayatını zorlaştırmak değil aksine daha kolaylaştırmak için şehir içindeki cadde ve sokaklara sarı renkli kabartma şeritlerin, Belediye görevlilerin dikkatsizliği ve önemsizliğini yanı sıra bazı vatandaşların ve esnafların duyarsızlığı yüzünden görme engellilerin hayatını zorlaştırmakta ve özgürlükleri kısıtlanmakta olduğu fotoğraflı resim sergisi düzenledi.

Fotoğraflı Resim sergisinde Belediye çalışanlarının,Esnafların ve vatandaşların ihmalleri fotoğraflandı.Bafra Anadolu Lisesi Öğretmeni Naim Okay’ın yaptığı açıklama da;bizler her yıl olduğu gibi Ekim Ayı içersin de farkındalık yaratmak için yaptığımız Beyaz Bastonla Özgürlük Projesi bu yıl da Öğrencilerimizle dikkat çekmek için gerçekleştirdik. Her çağda bağımsızlaşma ve özgürleşmenin çeşitli araçları vardır. Bütün çağlar boyunca baston da körlerin bağımsızlaşmasını ve özgürleşmesini simgeleştiren en önemli araçtır. 15 Ekim Birleşmiş Milletler tarafından Dünya beyaz Baston günü olarak ilan edilmiştir. Beyaz baston görme engelliler için bir bağımsızlık ve güvenlik sembolüdür. Her koşulda ona rehberlik eden bir arkadaş gibidir.

Okay,Hali hazır da bir çok sorunların olduğunu, bu gün da burada bu eksiklikleri sergiliyor ve yetkili Mercilere sesleniyoruz. Bu Sesimize duyarsız kalmayın Sesimizi duyun ve empati kurun bizlere kulak verin’ dedi. Konuşmanın ardından vatandaşlarla "Benimle 5 dakika empati kurarmısın" diyerek gözleri bağlanarak yürüdüler.

Bu yıl ki Beyaz Bastonla Özgürlük Projesi etkinliğine konuk misafiri olan Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin’de katılarak destek verdi.

bafrada-beyaz-bastonla-ozgurluk-projesi.jpegbafrada-beyaz-bastonla-ozgurluk-projesi-001.jpegbafrada-beyaz-bastonla-ozgurluk-projesi-002.jpegbafrada-beyaz-bastonla-ozgurluk-projesi-003.jpegbafrada-beyaz-bastonla-ozgurluk-projesi-004.jpegbafrada-beyaz-bastonla-ozgurluk-projesi-005.jpegbafrada-beyaz-bastonla-ozgurluk-projesi-006.jpeg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.