BAFRA’DA “ÂŞIK” FİLMİ İLGİYLE İZLENDİ

BAFRA’DA “ÂŞIK” FİLMİ İLGİYLE İZLENDİ

Büyük halk ozanı, Türk halk şairi Âşık Veysel’in hayatından esinlenerek çekilen Bilal Babaoğlu’nun yönetmenliğini yaptığı “Âşık” filmi Bafra Belediyesi tarafından öğrencilere gösterime sunuldu.

A+A-

Âşık Veysel’in torunu Yeliz Şatıroğlu, Emirhan Kartal, Meltem Miraloğlu, Uğur Aslan, Hülya Şen ve Ahmet Bilgin’in rol aldığı “Âşık” filmini Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin’de öğrencilerle birlikte izledi.

 

Gündüz 10:30 akşam ise 18:00’de gösterime sunulan Âşık Filmi izleyiciler tarafından ilgi ile izlendi.

 

Gösterimin ardından konuşan Belediye Başkanı Zihni Şahin, yönetmen Bilal Babaoğlu ve filmde rol alan oyuncuları tebrik etti. Başkan Şahin şunları söyledi: “Film, halk ozanı, değer verilen isim Âşık Veysel Şatıroğlu’nun hayatından esinlenerek yapılan “Âşık” filmini gösterime sunarak bir kültür hizmetinde bulunduk. Kültür hafızamızın usta isimlerinden Âşık Veysel’in aramızdan ayrılışının 45. yılına yaklaşırken, hayatından esinlenerek yapılan “Âşık” filmi ile onu bir kez daha andık. Türkiye’nin gelmiş geçmiş en büyük ozanlarından Âşık Veysel’in türkülerini bilmeyen yoktur, hepimiz zevkle dinleriz. Şiirleri kitaplar halinde yayınlanmış olan halk ozanımızın hayatından esinlenerek çekilen filmi bugün burada beğeni ile izledik. Hatırası yıllarca dillerde dolaşmaya devam edecek” dedi.

asik-filmi-(3).jpgasik-filmi-(2).jpgasik-filmi-(1).jpg

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.