Bafra'da 3 Mayıs Türkçülük Günü

Bafra'da 3 Mayıs Türkçülük Günü

Samsun un Bafra Ülkü Ocakları, Bafra Çamlık Mesire alanında 3 Mayıs Şöleni düzenledi.

A+A-

Olumsuz hava şartlarına rağmen çok sayıda Vatandaş ve  misafir programa katıldı. 3 Mayıs Şenlik Programı Saygı duruşu ve İstiklal Marşıyla başladı. Bafra Ülkü Ocakları Başkanı Osman Osma günün anısına demir dövdü; ardından günün anlam ve önemini belirten şu konuşmayı yaptı:   "Türk milliyetçileri Türklüğü savunmanın bedelini işkencelere ve tabutlara ve tabutluklara maruz kalarak nice çile ve sıkıntılara göğüs gererek ödemişlerdir. Türk milliyetçileri iftiralara baskılara tüm suçlamalara rağmen, Türklük şuurundan, sevdasından  Türk Birliği ülküsünden hiçbir zaman  vazgeçmemişlerdir. Türk milletini her türlü emperyalizmden korumak için inandıkları fikirleri değerleri ve doğruları haykıran Türk milliyetçilerinin verdikleri bu mücadele bugün daha net bir şekilde anlaşılmaktadır. Türküm diyemeyenlerin, Türklük şuurunu sorgulayamaya açanların, Türk olmakla gurur duyanları, ırkçılıkla suçlayanların 'Aydın ve Akil' olduğu günümüzde 3 Mayıs Milliyetçiler gününün önemi bir kat daha artmaktadır. Bu önemli günde daha içlerinde milli şuur ve iman ateşi bir an olsun sönmeyen ve Türk milliyetçiliğini tarihin altın sayfalarını oluşturan ülkü devleri başta Başbuğ Alparslan Türkeş, H.Nihal Atsız ve “Türkçülüğün Esasları” adıyla bu düşünceyi ilmi metot üzerine oturtan Diyarbakırlı Ziya Gökalp’i; hepsini rahmet ve minnetle anıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle Türk Milletinin gelecekte daha önemli noktalarda olması gayreti azmi ve kararlılığıyla 3 Mayıs Milliyetçiler gününü kutlamanın gururu içindeyiz".
Programda 3 Mayıs Türkçülük günüyle özdeşleşen büyük Türkçü Hüseyin Nihal Atsızın “Kahramanlık” şiiri Berke Çıradar, “Bugünün Gençlerine” adlı  şiiri de Ceylin Ece Macit tarafından okundu.
Gençler arasında halat çekme yarışması yapıldı. Yarışmada dereceye giren gençlere Bafra Ülkü Ocakları Başkanı  Osman Osma ve MHP Bafra Kadın Kolları Başkanı Sare Bahtiyar madalyalarını verdiler. Yöresel halk oyunlarının oynanmasını takiben Ferhat Hantal konseriyle program sona erdi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.