Bafra'da 3 Aralık Engelliler Günü

Bafra'da 3 Aralık Engelliler Günü

Yalçın Köse- Bafra55.net / Samsun`un Bafra İlçesi`nde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü sebebi ile yemek programı tertip edildi.

A+A-

Bafra Belediyesi tarafından organize edilen yemek programı Alparslan Türkeş Parkında

Programın açılış konuşmasını Bafra Görme Engelliler Derneği Başkan Yardımcısı gerçekleştirdi. Başkan yardımcısının ardından konuşan Bafra Sosyal Hizmetleri Müdürü Muzaffer Şahin Engellilerin sorunları ve engelliler gününe özel açıklamalarda bulundu.

Bafra Belediye Başkan Vekili Hüseyin Çamaş programda yaptığı konuşmasında, "Bafra Belediye Başkanımız Zihni Şahin, Bafra'da kaymakamlık yapan Ayhan Boyacı beyin trafik kazası geçirmesinden dolayı ziyaretine gitti. Zihni bey benim vasıtamla selamlarını sizlere iletti. Biz  Bafra Belediyesi olarak bütün engelli vatandaşlarımızla sizlerleyiz. Bu vesileylede Bafra Belediyesi içerisinde de, engelli vatandaşlarımızın istekleri, şikayetleri için birim oluşturduğumuzu belirtmek istiyorum. Şahsım adınada her zaman yanınızda oldum Bafra Belediyesi olarakta her zaman yanınızdayız." dedi.
Programda konuşan Samsun Ak Parti Milletvekili Orhan Kırcalı, Asıl olan bir kişinin bedensel engelliliğinden daha ziyade zihnin de engel olmasıdır. Son 14 yıl içerisinde AK Parti hükümeti engelli kardeşlerimiz, evlerinden çıkarılmış ve topluma kazandırılmıştır. Aslında hepimiz birer engelli aday adayıyız, bir trafik kazasında bizlerde sizler gibi engelli olabiliriz’ dedi.
 

Milletvekili Kırcalı’nın ardından konuşan Bafra Kaymakamı Ali Fuat Türkel, “ Hepimiz birer engelli adayıyız. Bizde buna göre yaşamalı ve engelli kardeşlerimizin sorunlarını bu düşünceye göre çözmeliyiz. Engelli sayımız çok gibi görünüyor. Fakat Derneklerimiz Alaçam ve Yakakent`ti de kapsıyor. Aslında Ülke ortalamasında bir sayıdayız. İnşallah engelsiz bir dünyada engelsizce yaşarız” dedi.

Programa Bafra Kaymakamı Ali Fuat Türkel, Ak Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, Bafra Belediye Başkan Vekili Hüseyin Çamaş, Bafra TSO Başkanı Göksel Başar, Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, Bafra İlçe Sağlık Müdürü Aytaç Akın, Engelli Dernek Başkan ve yardımcıları ve aileleri katıldı.

8-052.jpg7-074.jpg6-122.jpg5-193.jpg4-294.jpg3-429.jpg2-509.jpg1-546.jpg
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.