Bafra’da 2017 Sulama Sezonuna hazırlıklar şimdiden başladı

Bafra’da 2017 Sulama Sezonuna hazırlıklar şimdiden başladı

Samsun-Bafra Kızılırmak Sol Sahil Sulama Birliği 2017 yılında da sorumluluk alanlarında bulunan üreticiye ihtiyacı olan suyu verebilmek için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

A+A-

Bafra Kızılırmak Sol Sahil Sulama Birliği Başkanı Kemal Nair çalışmalar ile ilgi yaptığı açıklamada Sulama sahasında bulunan, Kalaycılı (Köyü) mahallesi Karşındaki Kızılırmak seddesine yapılan köprünün inşaatının bitmek üzere olduğunu söyledi. Nair, “ bizim dağlısulak mevkiinde doğal yataktan aldığımız su için taştan yaptığımız bent yıkılacak. Bu bent’in yıkılmasıyla birlikte yaptığımız etüt çalışmalarımızdan elde ettiğimiz verilere göre, dağlısulaktaki taban suyunun en az 5 metre aşağı düşeceğinden mevcut pompalarımıza suyun gitmesi mümkün olmayacak. Birliğimiz ve DSİ Proje Müdürlüğümüzle ortaklaşa yaptığımız etüt çalışması neticesinde yaklaşık 5 kilo metre mesafesi olan, dağlısulak mevki arasındaki kot farkı hesaplanarak elde edilen rakamlara göre ırmak settemizi yararak ırmak seviyesini altına indik ve menfez yaparak ırmaktan gelen suyumuzu kanal vasıtasıyla bu noktadan S2 Kanalımıza takviye etmeyi hedefledik. Bunun için çalışmalarımızı DSİ ve Kendi ekibimizle aralıksız sürdürüyoruz” şeklinde konuştu. Kemal Nair,  Bu çalışmaların 2017 sulama sezonu için hazırlık olduğuna dikkat çekti. Nair, “ Sulama şebekemiz içersinde bulunan Fener, Koruluk, Emenli mahallerinin yarısı ve Sahilkent Mahallemizin de tamamı doğal yataklardan sularını alabilecekler. Amacımız üreticilerimizin sulu tarımda sıkıntı çekmemeleri için gelecek sezona şimdiden hazırlanıyoruz.  Bafra Kızılırmak Sol Sahil Sulama Birliği ve DSİ Proje müdürlüğümüzle uyum içersinde yürüttüğümüz çalışmaların bölge çiftçimizin ve bölgemizdeki tarımsal üretimine olumlu katkıları her geçen gün katlanarak büyümektedir. Projelerimizin gerçekleşmesinde bizlere yardımcı olan DSİ 7. Bölge Müdürlüğümüze ve yöre çiftçimize de teşekkür ediyor şükranlarımı sunuyorum” dedi.       

bafra’da-2017-sulama-sezonuna-hazirliklar-simdiden-basladi.JPGbafra’da-2017-sulama-sezonuna-hazirliklar-simdiden-basladi-001.JPGbafra’da-2017-sulama-sezonuna-hazirliklar-simdiden-basladi-002.JPG

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.