BAFRA’DA 17. KAVUN KARPUZ YARIŞMASI

BAFRA’DA 17. KAVUN KARPUZ YARIŞMASI

Bafra Belediyesi tarafından düzenlenen Bafra İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından desteklenen Geleneksel 17. Kavun-Karpuz Yarışması yapıldı.

A+A-

Ali Kale Turistlik tesisler yanında bulunan mesire alanında gerçekleşen 17.Kavun karpuz yarışmasına. Ak Parti Samsun Millet Vekili Orhan Kırcalı, Kaymakam Ali Fuat Türkel, Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, AK Parti İlçe Başkanı İbrahim Semiz, CHP İlçe Başkanı Vahit Perçin, MHP İlçe Başkanı Barbaros Turna,TSO Başkanı Göksel Başar, Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner,muhtarlar,oda başkanları ve çok sayıda davetli katıldı.

Bafra’da üreticilerin yoğun katılımı ile gerçekleşen 17. Kavun Karpuz festivalinde bir birinde iddialı kavun ve karpuzlar jüri önünde boy gösterdi.

Yarışma alanında sergilenen kavun ve karpuzlar, 5 kişilik jürinin yaptığı değerlendirmede kavun ve karpuzların kabuk kalınlığı, meyve eti, rengi, aroması, büyüklüğü, tadı ve şekline bakıldı. Karpuz yarışmasında birinciliği 84.40 puanla Koşu köyünden Ahmet Karaman kazanırken, ikinciliği 82.00 puanla Türbe köyünden İsmail Turan üçüncülüğü ise 81.60 puanla Karpuzlu köyünden Salih Güven elde etti. Kavun yarışmasında ise 78.00 puanla Türbe köyünden Ferhat Yaldır birinci, 76.80 puanla Karpuzlu köyünden Kamil Şahin ikinci, 76.60puanla Türbe köyünden Muhammet Genç üçüncü oldu.

Yarışmaya 18 Kavun ve 27 karpuz Üreticisi Katıldı.

Dereceye giren üreticilere Bafra Kaymakamı Ali Katırcı, Samsun AK Parti Millet Vekili Orhan Kırcalı, Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, Bafra Ticaret Odası Başkanı Göksel Başar, Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner, tarafından kupa ve çeyrek altın verildi. 

bafrada-17-kavun-karpuz-festivali-yapildi--11.jpg

bafrada-17-kavun-karpuz-festivali-yapildi--1.jpgbafrada-17-kavun-karpuz-festivali-yapildi--2.jpgbafrada-17-kavun-karpuz-festivali-yapildi--4.jpgbafrada-17-kavun-karpuz-festivali-yapildi--5.jpgbafrada-17-kavun-karpuz-festivali-yapildi--6.jpgbafrada-17-kavun-karpuz-festivali-yapildi--7.jpgbafrada-17-kavun-karpuz-festivali-yapildi--8.jpgbafrada-17-kavun-karpuz-festivali-yapildi--9.jpgbafrada-17-kavun-karpuz-festivali-yapildi--10.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.