Bafra'da 15 temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Bafra'da 15 temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Samsun`un Bafra ilçesinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenlendi.

A+A-

Bafra ilçesi Bafra Belediyesi önünde toplanan kalabalık mehteran takımı eşliğinde sloganlar atarak yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüşe Bafra Kaymakamı Ali Fuat Türkel, Samsun Ak Parti Milletvekili Orhan Kırcalı, Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, Bafra İlçe Emniyet Müdürü Hikmet Demirci`nin yanı sıra siyasi parti temsilcileri, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Mehteran Takımı eşliğinde Atatürk Bulvarı istikametinden Bafra Demokrasi Meydanına yürüyen grup burada diğer etkinliklere katıldı. Bafra Demokrasi Meydanında başlayan etkinlikte meydanda toplanan grup akşam namazını kıldı. Kılınan namazdan sonra Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okunması gerçekleştirildi. Program Çamalaltı İmam Hatibi Bülent Bahar’ın Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından okunan ilahilerle sürdü.

Okunan şiir ve ilahilerin ardından konuşan Ak Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, “ 2 yıl önce bugün bir darbe girişiminde bulundular. Ancak milleti unuttular. Halkımızı unuttular. Değerli hemşerilerim sizleri unuttular. 15 Temmuz akşamı o hain fetöcülere karşı bu millet eline bayrağını aldı, tankın topun, tüfeğin karşısına çıktı. Bu millet 15 Temmuz gecesi o çıplak elleriyle o iman dolu göğüsüyle koca koca tankların karşısında durdu. O tankları durdurdu. Biz bir olduğumuzda birlik olduğumuzda işte böyle yedi düveli dize getiririz inşallah. Bu ülke kolay vatan olmadı. Bu topraklar şehitler verile verile vatan oldu. Biz bu vatan için bu toprak için hala şehitler veriyoruz.  Evet biz şehit vereceğiz belki ama bu ülkenin bir çakıl taşını bile kimseye vermeyeceğiz” dedi.

Kırcalı`nın ardından konuşan Bafra Belediyesi Başkanı Hamit Kılıç, “ 2 yıl önce bugün hain ve kanlı bir darbe girişiminde bulunmuşlardır. 15 Temmuz akşamı Türkiye Cumhuriyeti Devleti Türk siyasi tarihinde eşi benzeri görülmemiş bir büyüklükte hain bir saldırıya maruz kalmıştır. Düşmanın harp sahasında bile yapmadığı alçaklığı Silahlı Kuvvetlerimizin içine sızmış FETÖ Terör örgütüne mensup vatan hainleri reva görmüştür. Ama bu millet o gece sokaklara çıkın çağrısını duyarak, sokakları ve meydanları doldurarak, ölümü göze alarak bedenlerini tanklara mermilere siper ederek üzerine açılan ateşlere atılan bombalara gözlerinin önünde vurulan insanlara rağmen asla geri adım atmamıştır. Meydanları darbecilere bıkamamıştır. Tarihte eşi benzeri görülmemiş bir kahramanlığa imza atmıştır” dedi. Konuşmaların ardından program okunan seların ardından son buldu.

bafrada-15-temmuz-demokrasi-ve-milli-birlik-gunu1.jpgbafrada-15-temmuz-demokrasi-ve-milli-birlik-gunu2.jpgbafrada-15-temmuz-demokrasi-ve-milli-birlik-gunu3.jpgbafrada-15-temmuz-demokrasi-ve-milli-birlik-gunu4.jpgbafrada-15-temmuz-demokrasi-ve-milli-birlik-gunu5.jpgbafrada-15-temmuz-demokrasi-ve-milli-birlik-gunu6.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.