BAFRA ÜLKÜ OCAKLARI RAMAZAN BAYRAMI KUTLAMA MESAJI

BAFRA ÜLKÜ OCAKLARI RAMAZAN BAYRAMI KUTLAMA MESAJI

Aziz milletimiz ve İslam âlemi 1 aylık oruç ibaddetinin ardından Ramazan Bayramı’na kavuşmanın sevincini yaşıyor.

A+A-

Mübarek geceleri, iftarları ve sahurlarıyla, kur’an ve ibadet ayı olan bu ayda bütün müslümanlar oruç tutarak nefisleriyle mücadele ederek yüce Allah’ın rızasnı kazanmaya çalıştı. Allah, tuttuğumuz oruçları ve yaptığımız ibadetleri kabul etsin.

Ramazan ayı bereket ve rahmet ayı hiç şüphesiz. Ramazan, kardeşlik ve sevgi ayıdır; paylaşma, yardımlaşma ayıdır. Ramazanın esasını sadece oruç tutmak olarak anlamamak, algılamamak gerekir. Bu ay bütün müslümnların birliğine, dirliğine kardeşliğine perçin vurmalı, kardeşlik bağlarını pekiştirmelidir. Ramazan ayında ve özellikle bayramlarda kardeşler arasındaki anlaşmazlıklar, ihtilaflar sona ermelidir. İslam âleminde yaşanan kavga, savaş ve karışıklıklar Ramazan ayında da kesilmemiş hatta artmıştır. Irak’ta, Suriye’de müslümanın müslüman kıyımı devam etmiş,Türkmenler katledilmiş,  Doğu Türkistan ve Filistin’de de Çin ve Yahudi zulmü kesilmek bilmemiştir. Türk ve İslam âlemindeki bölünmüşlük, ikilik, kardeşlik hukukunu gözetmeme, birbirini sevmemenin acı faturalarını maalesef rahmet ayı Ramazan’da dahi görmekteyiz. Şiilik, Sünnilik, Türklük, Araplık gibi mezhep ya da aidiyet farklılıklarının tetiklenmesi, bunlar üzerinden siyaset ve propaganda yapılması İslam dünyasındaki ayrışmayı daha da körüklemiş, bu farklılıklar üzerinden küresel güçlerin hesaplar yapmasına daha fazla fırsat verilmiştir. Irak ve Suriye’de yakılan fitne ateşinin bir benzerinin de yıllardan beridir ülkemizde yakılmaya çalışıldığı da herkesin malumudur. Ülkemizde son yıllarda çözüm süreci adı altında  bu fitne ateşinin yakılmaya çalışıldığı ve bu yolda da epey yol alındığı unutulmamalıdır.

Aziz milletimiz her şeye rağmen kardeşlik bağlarını ve hukukunu koruyacak, bölücü mihraklara ve şer odaklarına fırsat vermeyecektir. Ülkü Ocakları olarak buna inancımız tamdır. Türk milleti kendi bayrağının altında kendi topraklarında, kardeşçe bir ve bütün olarak sonsuza dek yaşayacak irade ve birikime sahiptir. Bu vesileyle Ramazan Bayramının Türk ve İslam aleminin kardeşliğinin pekiştirmesine, İslam coğrafyasında akan kan ve göz yaşının dinmesine vesile olamasını diliyor yüce milletimizin ve bütün İslam âleminin Ramazan Bayramı’nı tebrik ediyoruz.

Hakan Eroğlu

Bafra Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.