BAFRA ÜLKÜ OCAKLARI BAŞKANI OSMAN OSMA: BAYIR BUCAK TÜRKMENLERİ YALNIZ DEĞİLDİR!

BAFRA ÜLKÜ OCAKLARI BAŞKANI OSMAN OSMA: BAYIR BUCAK TÜRKMENLERİ YALNIZ DEĞİLDİR!

Bafra Ülkü Ocakları Suriye’de Esad rejimi ve Ruslarca katledilen Bayır Bucak Türkmen şehitleri için Kur’an-ı Kerim okuttu.

A+A-

Bafra Ülkü Ocaklarında yapılan Kur’an okuma ve anma etkinliğine Bafra Ülkü Ocakları Başkanı Osman Osma, Yönetim Kurulu üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Türkmenler için okunan Kur’an-ı Kerim ve yapılan duanın ardından Bafra Ülkü Ocakları Başkanı Osman Osma bir açıklama yaptı. Osman Osma yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Bildiğiniz gibi Irak ve Suriye’de yaşanan iç karışıklıklar bu ülkelerdeki dirlik ve düzeni yok etmiş, özellikle Türkmen kardeşlerimiz bu karışıklık ve otorite boşluğundan en fazla olumsuz etkilenen grup olmuştur. Özellikle Suriye’de yaşananlar Türkmen varlığını temelli yok etmeye dönük saldırılardır. İŞİD’le mücadele ediyoruz bahanesiyle Türkmen kardeşlerimiz Rusya’nın desteklediği Esad güçleri tarafından acımasızca bombalanmakta, en ağır silahlarla Türkmenler yok edilmeye çalışılmaktadır. Irak’tan itibaren Türkmenlerden arındırılmış bir koridor oluşturma gayretinin son ayağıdır Bayır Bucak bölgesi. Türkiye hem kendi geleceği, hem de soydaşlarının geleceği için bu planın gerçekleşmesine izin vermemelidir. Türkmen kardeşlerimiz yalnız bırakılmamalıdır. Ülkü Ocakları olarak Irak ve Suriye’deki Türkmen kardeşlerimizin her daim yanındayız. Vatanları için savaşan Türkmen kardeşlerimizin Allah yâr ve yardımcısı olsun. Saldırılarda hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz, ruhları şâd, mekânları cennet olsun.”

bafra-ulku-ocakalri.jpgbafra-ulku-ocakalri-001.jpgbafra-ulku-ocakalri-003.jpgbafra-ulku-ocakalri-004.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.