BAFRA ÜLKÜ OCAKLARI BASIN TOPLANTISI

BAFRA ÜLKÜ OCAKLARI BASIN TOPLANTISI

Bafra Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı’nın 20014-2015 döneminde yapacağı faaliyetlerin tanıtımı amacıyla düzenlediğimiz basın toplantısına hoş geldiniz.

A+A-

Bildiğiniz üzere her faaliyet döneminin başında siz değerli basın mensuplarıyla hep sohbet etmek hem de faaliyetlerimizi tanıtmak amacıyla sizlerle kahvaltıda buluşuyoruz. Bu geleneği bu yıl da sürdürmek istedik.

Değerli Basın mensupları;

Bu yıl 9 kurs ve etüt programı açıyoruz. Bu 9 kursumuzdan 5’i öğrencilerimizin okul derslerine takviye olması, eksiklerinin giderilmesi amacına yönelik olarak açılacaktır. Bu kurslarımızdan ilki ilkokul 4. Sınıflara yönelik etüt programımız. Özellikle ilkokuldan ortaokula geçiş sürecindeki 4. Sınıfların bu etüt programına ihtiyacı olduğunu düşündük. 4. Sınıf dersleri diğer ilkokul sınıflarına göre takviye gerektiren, öğrencinin velinin yardımına en fazla ihtiyaç duyduğu derslerdir. Bazen velilerimiz de öğrenciye yardımda yetersiz kalıyorlar. Hem öğrenciye yardımcı olmak hem de veliyi rahatlatmak amacıyla bu kursumuzu açmayı planladık. Kursa gelecek öğrencileri durumu ve ihtiyacına göre etüt günlerimiz daha sonra belirlenecek.

Okullara destek amaçlı açtığımız diğer 4 kursumuz Lise 1. sınıflara yönelik olacak. Matematik, Fizik, Kimya ve İngilizce derslerinden açacağımız kurslarımızı alanında deneyimli öğretmenlerimiz verecek. Bu kurslarımızın günleri de öğrenci ve öğretmenlerimizin ders yoğunluğuna göre daha sonra belirlenecek.

Bu yıl ilk kez Kariyer basamaklarında yükselmek isteyenler için de bir kurs açıyoruz. Lisansüstü eğitim düşünen kardeşlerimize yönelik ALES matematik kursu planladık. Bilindiği gibi Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı yani ALES, yılda iki kez Sonbahar ve İlkbahar dönemlerinde yapılmaktadır. Bu sınava hazırlık yapmak isteyen öğrenci ve diğer vatandaşlarımıza yönelik bu kursumuz da ücretsiz olacak.

Bu yıl yine yetenek kurslarımıza devam edeceğiz bu manada açtığımız iki kursumuz var. Bunlardan birisi enstrüman kursumuz. Üstat Müzikevi’nin katkılarıyla açacağımız kursta her türlü müzik aletinin eğitimi verilecek.

Diğer yetenek kursumuz da resim kursu. Geçen yıl açtığımız resim kursu oldukça başarılıydı ve kurs sonunda 23 Nisan’da açtığımız sergi de büyük beğeni topladı. Bu yıl bu kursumuzun katılımcı yaş sınırını daha yukarılara çektik. Yani isteyen herkes bu kursumuza müracaat edebilir. Resim yeteneğini geliştirmek isteyen gençlerimiz, yetişkinlerimizi bu kursumuza bekliyoruz.

Bu yıl açmayı düşündüğümüz bir diğer kursumuz da Kur’an-ı Kerim Kursu. Geçen yıl Mayıs Haziran ayında açtığımız kursumuz bu yıl nasip olursa Kasım ayı itibariyle açılacak. Erkeklere yönelik bu kursumuz talep olması durumunda bayanlara da açılacak. Dinimizin yüce kitabını öğrenmek isteyen herkes bu kursumuza müracaat edebilir.

Değerli Basın mensupları;

Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da düzenli aralıklarla konferanslarımız olacak. Her ay bir konferans planladık ve bu konferanslarımız güncel konulardan alanında ağırlığı olan isimlerin vereceği konferanslardan oluşacak.

Bafra Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı bünyesinde sosyal kulüp çalışmalarımız da artarak devam edecek. Geçen yıl Fotoğrafçılık kursu açmıştık. Bu yıl kurduğumuz fotoğrafçılık kulübü hem kursta gördüklerini uygulamak hem de Bafra’mızın güzelliklerini ortaya çıkarmak amacıyla fotoğrafçılık gezileri düzenleyecek.

Bu yıl faaliyete geçireceğimiz kulüplerimizden bir de tiyatroculuk kulübü olacak. Bu kulüple ilgili çalışmalara başladık.

Bu yıl kurumsal ziyaretlerimize devam edeceğiz. Bafra’mızda çeşitli görev ve ağırlığı olan kurum kuruluş, dernek ve vakıflarla, başka kişi ve esnaflarla da görüşmelerimiz, fikir paylaşımımız sürecek. Bafra’mızın ve bölgemizin gelişimiz için bir sivil toplum kuruluşu olarak, enerjimizi ve birikimimizi harcamaya, paylaşmaya hazır olduğumuzu belirtmek isteriz.

Bafra Ülkü Ocakları, geçen yıllarda bazı sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştirmişti. Özellikle “Sıra Çocuğunuza Gelmeden” sloganıyla başlattığımız madde bağımlılığı ile mücadelede duyarlılık ve bilinç oluşturma projemiz ilçemizde ve bölgemizde çok ses getirmişti. Bu yıl da Lösemili çocuklara dikkat çekmek ve bir sivil toplum kuruluşu olarak onların mücadelelerinde yanlarında olmak için Samsun Lösam ve Lösev ile koordineli olarak bir çalışma başlatacağız. Lösam’da ve Lösemili Çocuklar Vakfı’nda tedavi gören çocuklarımızın ihtiyaçlarına yönelik bir çalışmamız olacak.

Yine sosyal sorumluluk anlayışımız gereği belirlediğimiz mahalle ve köyleri ziyaret ederek çeşitli yardımlarımız olacak. Geçen yıl Diş Hekimimiz sayın Ali Alemisoğlu’nun katkılarıyla bazı köylerimize yaptığımız ağız sağlığı eğitimlerine bu yıl da devam edeceğiz.

2014-2015 faaliyet yılımızda kadın kollarımızı da aktif bir biçimde yanımızda ve faaliyetlerimizde göreceğiz inşallah. Kadınların aktif olarak yer almadığı hiçbir dava başarıya ulaşamaz. Bunun bilincindeyiz. Bu yıl Bafra Ülkü Ocakları Bayan teşkilatı da aktif olarak çalışacak, hemen yanı başımızda bizlere destek olacaklar.

Bilindiği üzere Irak ve Suriye IŞİD belasıyla boğuşmaktadır. On binlerce sivil, insanlıktan nasibini almamış bu canilerden kaçarak ülkemize sığınmış vaziyette. Ancak gerek Irak’ta gerekse Suriye’deki Türkmenlerin çoğu Türkiye’ye sığınma şansına sahip olamamış, Irak’ın ve Suriye’nin Türkmenler dışındaki unsurlarına gösterilen yardımseverlik Türkmenlerden esirgenmiştir. Bu sebeple Ülkü Ocakları Genel Merkezimizin başlattığı yardım kampanyasına Bafra Ülkü Ocakları olarak biz de katılmış, yazın ilçemiz genelinde bu yardım kampanyasının duyurusunu yapmıştık. Hali hazırda Türkmenler için yardım kampanyası sürmektedir. Bütün operatörlerden Büyük harflerle TÜRKMEN yazıp 1079’a mesaj atan her vatandaşımız 5 TL bağışta bulunabilir. Bunun dışında Bafra Ülkü Ocakları olarak Suriye’den Türkiye’ye sığınan Türkmen kardeşlerimiz için ayni yardım yapma kararı aldık. Bu amaçla Kurban bayramından sonra topladığımız battaniye, kışlık kıyafet, ayakkabı, gıda ürünlerinden oluşan temel ihtiyaç malzemelerini bizatihi kendimiz götürüp orada Türkmen kardeşlerimize dağıtacağız. Bu toplantı vesilesiyle de bu yardım duyurumuzu yapmış olalım. Bütün Bafralı hemşehrilerimizi bu yardım kampanyamıza destek olmaya çağırıyoruz.

Değerli Basın Mensupları;

Bafra Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı başkanı ve yönetim kurulundaki arkadaşlarımızla beraber aldığımız bu görevin sorumluluğunun bilincindeyiz. Ağır siyasi, sosyal ve ekonomik sorunların sağanağında bunalan milletimize güven vermek, onlara manevî destek olmak, varlığımızla milletimizin varlığına ve birliğine güç katmak için görev başındayız. Konuşarak değil üreterek, oturarak değil koşarak, gönüller yıkarak değil gönüller yaparak hedefe varılacağını çok iyi biliyoruz. Biz şunu da çok iyi biliyoruz ki iyi bir ekiple başarılamayacak, üstesinden gelinemeyecek hiçbir iş yoktur. Biz böyle bir ekibe sahibiz ve kardeşlik hukukuyla birbirine bağlanmış hatta kenetlenmiş bir yönetimle çetin yollarda yürüyoruz. Davamızın kurucusu Başbuğumuz Alparslan Türkeş “Cesaret, yüreklilik, atılganlık olmayan hiçbir dâva başarıya ulaşamaz.” demiştir. Milletimize hizmet yolunda hiç kimseden, hiçbir şeyden korkmadan emin adımlarla yolumuzda yürüyoruz. Allah nasip ederse bu sezonun sonuna kadar da, aldığımız görevi kararlılıkla, hiçbir gevşekliğe yer vermeden tamamlayacağız.

Değerli Basın mensupları;

Birçok etkinliğimizde yanımızda oldunuz, bizlere her zaman destek verdiniz. Faaliyetlerimizin, görüşlerimizin insanlara ulaşmasında hakkı ödenemez katkılarınız var. Sizlere bize verdiğiniz bu katkılardan dolayı teşekkür ediyor, görevlerinizde başarılar diliyoruz.

dscf7887-001.jpgdscf7890-001.jpgbrosur-1.pngbrosur-2.pngbafra.ulku-ocaklari.-001.jpgbafra.ulku-ocaklari.-(2)-001.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.