BAFRA ÜLKÜ OCAKLARI 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI KUTLAMA MESAJI

BAFRA ÜLKÜ OCAKLARI 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI KUTLAMA MESAJI

30 Ağustos 1922’de Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının zaferle sonuçlandırmış olduğu Büyük Taarruzu bugün yine sevinç ve gururla kutluyoruz.

A+A-

 Birçok savaşa girip birçok cephede mücadele verilmesine rağmen; hatta 1. Dünya savaşı gibi ekonomik, askeri , sosyolojik ve psikolojik olarak birçok yaranın açıldığı bir sürecin ardından; milletimiz imanından, inancından, azim ve kararlılığından ödün vermeden hem dış güçlere hem de yerli işbirlikçilerine karşı onurlu bir mücadele vermiştir.

1922 yılında dünün haçlı ordusu bugünün küresel sermayeleri yine maşalarından birini yani Yunanlıları kullanarak Türk İstiklal Mücadelesine engel olmak istemişlerdi. Milletin azim ve kararlılığını unutanlar , Türk’ün cesareti ve fedakarlığı karşısında bozguna uğramışlardır.

Kendileri geldiler geldikleri gibi gittiler. Maşa yerine kullandıkları geldiler onlar da geldikleri gibi gittiler. Ve anladılar ki topla tüfekle bu iş olmuyor. Millet olma şuur ve gayemizi, birlik beraberliğimizi, kültürel zenginliğimizi hedef aldılar. Türk olmanın anlam ve hassasiyetini yüreğine sindiremeyen, Türk olmanın onur ve gururunu taşıyamayan kişileri karşımıza çıkardılar. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kuruluş ideolojisi olan Türk Milliyetçiliğinin sorgulandığı yıllara da bu topraklar ızdırap içerisinde şahit oldu. Fakat ne vakit bir ümitsizlik belirse gökyüzünde Türk Milliyetçileri güneş gibi doğdu. Ülkemizi her türlü emperyalizme karşı canı pahasına korudu ve hala da korumaya devam ediyor.

Yaşadığımız coğrafyanın jeopolitik konumu ve Türk Milletinin tarihi zaferleri bize çok önemli sorumluluklar yüklemektedir. Bu ülkede özgür ve bağımsız yaşamak istiyorsak bizim birbirimize küsmek gibi bir lüksümüz yok. Bizim birbirimize öfkelenmek, kırmak gibi bir lüksümüz yok. Bizim birbirimize düşman olmak ayrı düşmek gibi bir lüksümüz yok. Yaşadığımız coğrafyada var olduğumuz sürece iç ve dış düşmanlar her zaman var olmuştur yine olacaktır. Milli birlik ve beraberliğimizden başka ihanete, zulme engel olacak daha etkili bir silahımız yok.

Her şeyin evvelinde ve ötesinde söz konusu vatansa eğer; siyasi kaygı ve beklentilerden uzak milli hassasiyet ve bağlılık içerisinde; bir ve beraber ülkemizi ve demokratik yaşantımızı koruyup; başta eğitim, sağlık, askeri, siyasi ve hukuki olmak üzere her alanda bu aziz milletimize yeni zaferler kazandırmalıyız.

Ülkücü Hareket olarak her türlü emperyalizme karşı mücadelemizde dün neredeysek bugün de orda olduğumuzu; dün devletimizi ve milletimizi devrim ihracı fikirlerden nasıl koruduysak bugün de öyle koruduğumuzu ve yarın da öyle koruyacağımızı; Ülkemizi hedef alan bütün dış mihrakların ve yerli işbirlikçilerinin her daim karşısında olacağımızı; milletimizin bağımsızlığı, huzur ve güvenliği için her türlü mücadeleye hazır olduğumuzu beyan eder; Bafra Ülkü Ocakları Yönetimi olarak başta Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere; devletimizin ve milletimizin varlığı ve bekası için şehit olan bütün güvenlik güçlerimize Allahtan rahmet dileriz.

Her gün yeniden doğmak; gidenin ardından sanki toprağa ekilen bir fidan gibi yeniden boy vermek; pes etmenin yada vazgeçmenin hükmünü yitirdiği bir Zaferdir 30 Ağustos. 30 Ağustos, Helal kazanılmış bir toprağın, bin bir emek ve özveriyle büyütülmüş çocukların zaferidir. Bafra Ülkü Ocakları Yönetimi olarak 30 Ağustos Zafer Bayramınızı en içten dileklerimizle kutluyoruz.

 

Osman Osma 
Bafra Ülkü Ocakları Başkanı

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.