BAFRA TÜRK EĞİTİM-SEN İLÇE BAŞKANLIĞINDAN YETKİ AÇIKLAMASI

BAFRA TÜRK EĞİTİM-SEN İLÇE BAŞKANLIĞINDAN YETKİ AÇIKLAMASI

Bafra’da bu yıl da eğitim çalışanlarının tercihi Türk Eğitim-Sen oldu.

A+A-

15 Haziran 2012 tarihi itibariyle yapılan sayımda en fazla üyeye sahip sendika Türk Eğitim-Sen oldu. İmzalanan mutabakata göre Türk Eğitim-Sen 686 üye sayısıyla malum sendikaya 96 fark atarak sendikal manada ağırlığını ortaya koymuştur. Eğitim çalışanları sendikacılığın ne olduğunu ve nasıl yapılması gerektiğini tercihleriyle bir kez daha net olarak ortaya koymuştur. Her türlü baskıya rağmen onurlu duruşuyla eğitim çalışanları Türk Eğitim-Sen’ i Bafra’da yetkili sendika yapmıştır. Bu bağlamda eğitim çalışanlarına teşekkür ediyor, onurlu ve haklı mücadelelerinde daima yanlarında olacağımızı açıkça ifade ediyoruz. Bizimle birlikte yılmadan, yorulmadan çalışan başta üyelerimize, iş yeri temsilcilerimize ve ilçe yönetim kurulundaki arkadaşlarımıza da teşekkür ediyoruz.

Türk Eğitim-Sen bir markadır. Emek ve hak davasında önce ülkemiz dedik sonra ekmeğimizin ve alın terimizin mücadelesini verdik. Hiçbir baskıya boyun eğmedik.”Türkiye bir bütündür parçalanamaz” dedik. “Eğitim dili Türkçe’dir ve Türkçe olarak kalmalıdır” dedik. İdeolojimiz memurun meselesidir dedik. Milli değerlerimiz ve milli birliğimizden asla taviz vermedik. İlkeli mücadeleci ve bağımsız bir sendikacılık yaptık. Etkili ve yetkili sendika olduk ve olmaya devam edeceğiz. Bugün geldiğimiz noktada milli bir sivil toplumu olmakla gurur duyuyor ve bunun gereğini yapıyoruz; yapmaya devam edeceğiz. Çağdaş ve milli bir eğitim talep ettik. Özellikle sınıf öğretmenlerimizin mağdur edilmemesi için 4+4+4’ e karşı olduk. Eğitim sistemi 1+5+3+4 şeklinde düzenlenmelidir, dedik. Israrla bugün gelinen noktada malum sendika 4+4+4’e hararetle destek vererek bir sürü öğretmenin mağduriyetine neden olmuştur. Zam ve sosyal haklarımız konusunda masada eğitim çalışanlarının sözcüsü olmak, onların haklarını müdafaa etmek yerine bu malum sendika tam bir sarı sendikacılık örneği göstererek eğitim çalışanlarını hayal kırıklığına uğratmıştır. Onların sesi ve sözcüsü olamamıştır.   

Bafra’mızın geleceğine yön verecek olan eğitim çalışanlarına bize verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyor onların her zaman yanında olacağımızı hassaten kamuoyu önünde ifade etmek istiyoruz. Türk Eğitim-Sen ailesi olarak Samsunda ve Bafra’mızda açık arayla aldığımız bu yetkinin ilçemize ve ülkemize hayırlı olmasın diliyoruz.

 

 

                                                                 BAFRA TÜRK EĞİTİM-SEN İLÇE BŞK.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum