Bafra ovasının ürün yelpazesine bir yenisi daha ekleniyor

Bafra ovasının ürün yelpazesine bir yenisi daha ekleniyor

Gento Tohumculuğun ürettiği, Enerji Tarımın piyasaya sürüdüğü, “JOKER F1” Karpuz çeşidinin gecen yıl Bafra ovasında deneme üretiminin tamamlanmasının ardından bu yıl ticari anlamda ekilebilmesi için yöre çiftçilerine tanıtılma çalışmaları başlatıldı.

A+A-

Samsun’un Bafra İlçesine Bağlı Karpuzlu mahallesinde köy odasında Enerji tarımın ziraat mühendislerince çiftçilere tanıtılan, “Joker F1” Karpuz katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü. Çiftçiler yaptıkları açıklamada Bafra ovasında Joker f1 karpuzunun deneme üretiminde verimini kalitesini ve dayanıklılığını görme fırsatı bulduklarını ifade eden çiftçiler.  En önemlisinin Tohumun yerli olmasının sevindirici olduğunu, Türk çiftçisinin bundan böyle yerli tohumlara şans vererek sektöre sahip çıkmaları gerektiğini söylediler.

Enerji Tarım Karadeniz Bölge Sorumlu ziraat mühendisleri ise, Türk tohum sektörünün ürettiği tohumlara yurt dışından da çok büyük taleplerin olduğunu, bu talepler karşında Tohum sektörü yatırımlarını genişletirken, arge çalışmalarıyla da tüketicinin talepleri doğrultusunda ürün çeşitliğini artırdıkların söylediler. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.