BAFRA  ÖĞRETMENLERİNE SAHİP ÇIKTI.

BAFRA ÖĞRETMENLERİNE SAHİP ÇIKTI.

3 Mayıs’ta Kızılırmak Lisesi Beden Eğitimi öğretmeni Suat Salim Güner’in darp edilmesi olayını protesto etmek amacıyla Eğitim sendikaları ortak bir eylem düzenlediler

A+A-

Eyleme Türk Eğitim-Sen, Eğitim-Bir Sen, Eğitim-Sen ve Eğitim-İş ortak bir bildiriyle katıldılar.  Gençlik Caddesi Ziraat Bankası güzergâhında başlayan yürüyüş Cumhuriyet Meydanına kadar devam etti. Yürüyüş esnasında “Öğretmene uzanan eller kırılsın, Bafra Uyuma Öğretmenine Sahip Çık, Bakan uyuma öğretmenine sahip çık” gibi sloganlar atıldı. Yürüyüşe öğretmenlerin yanı sıra, öğrenci ve vatandaşlar da destek verdi.

Cumhuriyet Meydanı’nda okunan bildiride, öğretmenlerin son zamanlarda şiddete maruz kaldığı, bunun en son örneğinin de Bafra’da yaşandığı açıklandı. Bu son saldırının öğretmeni itibarsızlaştırmanın bir sonucu olduğu vurgulanan açıklamada, öğretmenin itibarsızlaştırmanın toplumu da itibarsızlaştıracağı vurgusu yapıldı. Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’e yönelik eleştirilerde de bulunulan açıklamada, Milli Eğitim Bakanının son zamanlardaki şiddet eylemlerine sessiz kalışı ve bakanlığın eğitim ve öğretmen konularındaki tutumu eleştirildi.

Yapılan basın açıklamasında dikkati çeken bir diğer husus da gerek ulusal gerekse yerel medyanın şiddet haberlerine karşı takındığı tavırdı. Özellikle Bafra’da 3 Mayıs’ta Beden Eğitimi öğretmenine yapılan saldırıda bazı yerel basın mensuplarının haberciliği eleştirildi.

Protesto yürüyüşüne yoğun bir kalabalığın katıldığı görüldü. Bafra halkı ve öğrenciler, bu protesto da öğretmenlerine sahip çıktıklarını gösterdiler. Kalabalık, basın açıklamasından sonra dağıldı. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.