BAFRA MÜZESİNİ 2014 YILI SONU İTİBARİ İLE 33826 KİŞİ ZİYARET ETTİ

BAFRA MÜZESİNİ 2014 YILI SONU İTİBARİ İLE 33826 KİŞİ ZİYARET ETTİ

Bafra’daki Arkeoloji ve Etnografya Müzesini 2014 Yılı Sonu İtibari İle 33826 kişi ziyaret etti.

A+A-

2011 Yılında Bafraya açılan müzede arkeolojik ve etnografik eserler yer almaktadır. Eserlerin geneli İkiztepe kazılarında çıkan eserlerdir.  Müze görevlilerinden aldığımız bilgiye göre’ Bafralı vatandaşlarımızın Müze ile ilgili yeterli bilgiye sahip olmadıkları öğrenildi.’ Buna rağmen açıldığı günden bu yana 33826 ziyaretçi ağırlayan müzede çeşitli eserler yer almaktadır. Bunlardan biri Ümit AYAN tarafından müzeye bağışlanan piyanodur. Piyano tam 150 yıllık’ tır.  

Bafra da Büyük Camii Mahallesi , Gazi Paşa Caddesi üzerinde bulunan , bahçe içerisindeki 3 katlı kagir ev 1858 yılında yapılmış olup sözlü kaynaklardan elde edilen bilgiye göre ilk sahibinin Osmanlı İmparatorluğu tebasından Dimitri Ağa olduğu bilinmektedir. Bina ve çevresi maliye hazinesi tarafından 21.5.1933 tarihinde Bafra eşrafından Yusuf Zade İsmail Bey’ e satılmıştır . Daha sonra binan uzun yıllar Şehir Kulübü olarak kullanıldığı görülmüştür. 1966 yılında Mithat oğlu İsmail İsmail IŞIN’ a satılan bina Ziraat Bankasından ipotekli olduğundan icra yolu ile Bafra Merkez Tarım Kredi Kooperatifi tarafından satın alınarak hizmet binası olarak kullanılmıştır. Bina 2002 yılında takas yoluyla Hazine adına intikal ettirilmiş , daha sonra da 14.12.2002 tarihinde Kültür ve Turizm Bakanlığı , Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğüne müze yapılmak üzere tahsis edilmiştir. Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı ilgili kurumlar tarafından bina’ nın rölöve, restitisyon ve restorasyon proje ihalesi , 2002 yılı tarihinde onaylanarak yapılmıştır. Bina ile bahçesi 2006 yatırım programına alınarak onarım ihalesi yapılmış ve aynı yıl inşaata başlanmıştır.

Bina Bafra Arkeoloji ve Etnografya Müzesi olarak 2011 Yılında hizmete açılmıştır.

Müze pazartesi bakım ve onarım nedeniyle kapalı olup , haftanın diğer bütün günleri ise ziyaretçilere ücretsiz olarak açıktır. Müzeyi sabah 8:00 ve akşam 17:00 saatleri arasında ziyarette bulunabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.