BAFRA MUSİKİ CEMİYETİ' NDEN MUHTEŞEM KONSER

BAFRA MUSİKİ CEMİYETİ' NDEN MUHTEŞEM KONSER

Bafra'nın köklü kuruluşlarından Bafra Musiki Cemiyeti nefis bir konser verdi. Konser, 22 Nisan Cumartesi günü, saat 20.00' da Bafra Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

A+A-

Konseri Bafra Musiki Cemiyeti Bşk. Yrd ve OMÜ Vakfı Koleji Müdürü Mustafa Kurt sundu. 2 Bölüm'den oluşan konserin 1. Bölümü Karcığar Faslı ve 10 eserden; 2. Bölümü Segah makamndaki 4, Nihavent makamındaki 3, Kürdili Hicazkar makamından 3 ve Rast makamından 7 eser olmak üzere toplam 27 eserden oluştu.

Konseri Bafra Musiki Cemiyeti TSM Koro Şefi ve bestekar Faruk Tokgözol yönetti. Koro'da 19' u bayan; 17' si erkek olmak üzere toplam36 korist, sazlarda ise 14 sanatçı yer aldı.

Bafra Musiki Cemiyeti Başkanı Namık Anarat yaptığı konuşmada cemiyetin yanı sıra kısa bir süre önce kurulan Bafra Belediye Konservatuarı'nın da gelecek sezondan itibaren; yetenek sınavıyla öğrenci alacağını ve böylece çalışmaların daha güzelve sistemli bir şekilde devam edeceğini söyleyerek konsere teşrif eden musikiseverlere teşekkür etti.

Konseri Bafra Kaymakamı AliFuat Türkel, Samsun Devlet Korosu Şefi Nihat Gönül ve eşi Hanife Gönül, Büyük Şehir Belediye Konservatuarı Genel Sanat Yönetmeni, Koro Şefi ve bestekar Cavit Ersoy ve eşi Yeter Ersoy ile konservatuar öğretim üyeleri, Bafra Musiki Cemiyeti Başkanı Namık Anarat, Bafra Balkan Türkleri Derneği Başkanı Memduh Aksu ve musikiseverler izledi.

Programda ,B. Şehir Belediye Konservatuarı Genel Sanat Yönetmeni, besteci Cavit Ersoy'un "  Özler de Ararasan Bulamazsın Beni Artık " adlı, sözleri merhum Halil Soyuer' e ait besteyi Bafra Musiki Cemiyeti Koro'sunda yetişen ve Samsun Devlet Korosu'nu kazanan solist Melike Eşsiz seslendirdi ve alkış aldı. Melike Eşsiz ayrıca bestesi ve güftesi Şekip Ayhan Özışık’a aitve Bafra Kaymakamı AliFuat Türkel’in de çok sevdiği şarkı “ Rüzgar Söylüyor Bu Yerlerde Bizim EskiŞarkımızı “ adlı eserle alkış aldı.

Ayrıca konserin dikkat çeken diğer bir özelliği; koro şefi, bestkar Faruk Tokgözol ile koro ses sanatçısı eşi Asiye Tokgözol aslen Kilisli olup İstanbul'da ikamet eden bestekar ve emekli eğitimci İbrahim Halil Taşkent'in sözleri Emin Dinç'e ait " Mektup Olup Gelsem Sana " adlı Segah şarkıyı düet şeklinde seslendirip alkış alırlarken; yine şef Faruk Tokgözol'un korodaki ses sanatçısı kızı Sevgi Tokgözol da bestesi Göksel Baktagir, sözleri Dr. Hüseyin Balkancı'ya ait " Aşk Masalı " adlı Nihavent şarkıyı seslendirdi.

Solistlerden Beray Gökçen Kara da " Sen Körfeze Geldiğin Zaman" adlı bestesi Avni Anıl, sözleri İlham Behlül Pektaş'a ve "  Yine Bir Gülnihal Aldı Şu Gönlümü " adlı bestesi Hamammizade İsmail Dede Efendi'ye ait Rast şarkıyı seslendirip alkış aldı.

Konsere katılan tüm sesve saz sanatçıları musikiseverlere çok başarılı ve güzel bir konser sundular. Konser sonunda koro şefi Faruk Tokgözol'a Bafra Kaymakamı Ali Fuat Türkel ve Bafra Musiki Cemiyeti Başkanı Namık Anarat tarafından çiçek takdimedildi.

Ardından konserin son şarkılarını sahneye davet edilen Bafra Kaymakamı Ali Fuat Türkel ve koro ses ve saz sanatçıları ve izleyiciler birlikte söylediler.

Program toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Haber: Oktay ZERRİN- Bafra

bafra-musiki-cemiyeti-nden-muhtesem-konser.jpgbafra-musiki-cemiyeti-nden-muhtesem-konser-001.jpgbafra-musiki-cemiyeti-nden-muhtesem-konser-002.jpgbafra-musiki-cemiyeti-nden-muhtesem-konser-003.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.