Bafra Model uçak Takımı 2014 TÜRKİYE ŞAMPİYONU

Bafra Model uçak Takımı 2014 TÜRKİYE ŞAMPİYONU

Hafta sonu son etabı Eskişehir’de yapılan Model uçak Akrobasi şampiyonasında Bafra Hava Sporları Model Uçak Takımı Şampiyon oldu .

A+A-

    Dört etap olarak yapılan yarışmalar 10-11 Mayısta Ankara’da başladı. Haziran ayında Kayseri ve ağustosta Yozgat’ta devam eden yarışlar 27-28 Eylülde Eskişehir’de Bafra Model Uçak Takımının şampiyonluğu ile sonuçlandı. Bafra Model Uçak Takımı bu yıl şampiyonluk Kupası dahil 12 kupayı Bafra’ya getirdi.

     Kulüp başkanı ve Takım Antrenörü Burhan APAYDIN; Geçen yıl olduğu gibi bu yılda başarılı bir sezon geçirdik.2013 de altı etap yapılan yarışlar boyu Takımlarda ve ferdi Klasmanda 12 kupa kazanmıştık. Bu yıl ise 4 etap yarışma yapılmasına rağmen Şampiyonluk kupası dahil 12 kupa kazandık. Başta sporcularımız Tolunay SİVASLI, Sercan DENİZ, Murat KIMIK ve Oğuzhan KOCA olmak üzere emeği geçen herkese, yarışmalarda yardımcım Recai Nazım ERTAN ve dernek üyelerimize teşekkür ederim. Geçen yıl Eski Bakan Suat KILIÇ’tan aldığımız malzeme desteği ile başladığımız yarışmalara bu yıl katılabilmek için özel sektörden destek aradık. Ülkemizin büyük holdinglerinden biri ile yaptığımız görüşmeler başlangıçta olumlu geçmesine rağmen yarışmalara 20 gün kala olumsuz olarak sonuçlandı. Kalan kısa zamanda yeni bir sponsor bulamadık. Başı sıkışan her kulüp/dernek  gibi Belediye başkanımızdan destek istedik Yarışmalara Bafra Belediye Başkanımızın sağladığı araçla gidebildik. Bize destek veren Bafra Belediye Başkanımız Zihni Şahine şahsım ve sporcularım adına teşekkür ediyorum. Teknolojik olarak uçaklarımızı yenileyemedik. Akrobasi yarışlarında bir uçağın ömrü ortalama 1,5 yarış olmasına rağmen gençlerimiz 10 yarışı aynı uçaklarla tamamlayarak bu açıdan da bir rekora imza attılar. Antrenman pistleri dahi bulunmayan bu gençler Hasarlı ve eksikleri bulunan uçakları iyi pilotajları ile uçurup Kupaları Samsun’a getirmeyi bildiler . Hepsinin alnından öpüyorum.” Dedi.

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.