BAFRA MOBİLYA VE AĞAÇ İŞLERİ ODASI BAŞKANI AYDIN EV İSTİFASINI RESMEN  AÇIKLADI !!!

BAFRA MOBİLYA VE AĞAÇ İŞLERİ ODASI BAŞKANI AYDIN EV İSTİFASINI RESMEN AÇIKLADI !!!

BAFRA MOBİLYA VE AĞAÇ İŞLERİ ODASI BAŞKANI AYDIN EV İSTİFASINI RESMEN AÇIKLADI !!!

A+A-

Aydın Ev'in yaptığı basın açıklamasında;

''Mobilyacılar Odası Başkanlığı’ndan istifa etmemin sebebi,5362 sayılı  Esnaf   ve  Sanatkarlar  Kanunu’na tepkimdendir. Esnaf arkadaşlarımızın üzerindeki bu yükün kalkması lazım. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bu zamana kadar yapmış olduğu reformlarla esnafın üzerindeki yükü kaldırmak için çaba gösterirken  Ticaret  ve  Gümrük  Bakanlığı neden esnafın üzerinden sağlanan bu rantı görmezden gelir? Bizler Oda Başkanı olarak 5362 sayılı yasa gereği esnaf üyelerimiz üzerinden Odalar Birliğine, Federasyonlara, Konfederasyona para akışı sağlıyoruz. Ama hepsi kanunlar çerçevesinde oluyor ve bu paraların bir kuruşu devletin kasasına girmiyor aslında. ‘’Esnafın hizmetkarıyım.’’ diyen Birlik, Federasyon ve Konfederasyon Başkanlarının tamamı esnafın sırtına yüklenmiş ağır bir yüktür.

        2 milyon esnafın sırtından geçinen 2 bin kişilik bu yapı Bakanlarla, Genel Müdürlerle yapmış oldukları toplantılarda ‘’Bizler milyonlarca esnafı temsil ediyoruz ‘’ diyerek arkalarında büyük bir kitlenin olduğunu iddia  ediyorlar. Esnafın sırtından geçinen bu yapının esnaf kardeşim arkasında durur mu?  ‘’Siz bu  paraları  neden bizden alıyorsunuz?   Bu Odalar, Birlikler, Federasyon, Konfederasyon ne işe yarar?   Ben devlete vergimi verirken neden benim üzerimden bu rant sağlansın? ‘’  diye feryat eden milyonlarca esnafta çok iyi biliyor ki bu yapı kendi menfaatleri için çalışırken, hükümetimiz esnaf ve zanaatkarımızın yanında.  

        Benim şahsi fikrim, bundan 30-40 yıl önce siyasette yer bulamayanlar böyle bir  oluşumun  içine girmiş ve zamanın siyasetçileri ‘’Bunlar ilerleyen zamanda bize  kafa  kaldırır  ya  da bizim  yerimizi  alırlar.’’  Diye  istedikleri  her  şeyi kanunlaştırmışlar. ‘’Bunlar da buradan geçinsin bize dokunmasınlar.’’ diye bu oluşumun önünü açmışlar. Şimdi ben de bu yapının tam anlamıyla neye hizmet ettiğini gördüğümden   2014  yılında  seçilmiş  olduğum  Mobilyacılar Odası Başkanlığı’ndan vicdanımın  sesini  dinleyerek istifa ediyorum. 

         2014 yılında devralmış olduğum Odanın kasasının boş olmasının yanı sıra Birlik ve Federasyona  5 yıllık katılım payı borcu vardı.  Birlik  ve  Federasyon Başkanı arkadaşlarımız reyimizi alabilmek için politikalarını bu borç üzerinden yürüttüler. Bir kısmını ihtiyacımız olduğundan sebep sileceklerini, bir kısmını da geri ödeme şartı ile oda adına yapılan yardımlarla kapatabileceklerini söylediler ve dedikleri gibi, yapmış oldukları yardımlarla odamız düzlüğe çıktı.  Bizler de tasarruf yaparak virane şekilde olan Odamızı  yeni  ofis  kiralayarak  A’dan  Z’ye yeniledik.  Yavaş yavaş  tecrübe  kazanmaya  başladık ve  ilerleyen zamanda gördük ki esnaf, kimin umurunda.  Üst kuruluşlar deveyi hamutuyla götürüyor. Ben de bundan sebep üst kuruluşlara katkı payını ödemeyi bıraktım.

        2014 yılından 2018 yılına kadar hiç maaş almadım. 2018  yılında  yapmış olduğumuz seçimli kongre sonrası gerçekten özverili  çalışmamız ve aşırı zaman ayırmamızdan sebep yönetimdeki arkadaşlarımın ısrarı doğrultusunda 1500 TL maaş almaya başladım. Kendi çapımızda yaptığımız bazı hizmetlerden dolayı belki ben bu maaşı hak ediyordum, belki işini düzgün yapan Esnaf Odası Başkanı arkadaşlarım  d a hak  ediyor  ama  zoruma  giden  benim  esnaf  kardeşimin sırtından Birlik Başkanları, Federasyon Başkanları ve Konfederasyon Başkanı saltanat sürdürüyorlar. Yıllardır esnafı sömürerek sürdükleri haksız saltanatın ellerinden gideceğinin endişesini yaşadıklarını da görmekteyim. Çünkü  ‘’ Reis yakında bu işe de el atar.’’ gibi söylemlerini Başkanlardan çok kez duydum. Çünkü kendileri de çok iyi biliyorlar ki esnafın bağlı bulunduğu Oda hariç üst kuruluşların tamamı esnafın sırtından geçinen ranta dayalı sistem. En büyük soygun da Odalar Birliği üzerinden sağlanmakta. Üst kuruluşların hiçbiri seçim zamanı esnafa hesap vermek zorunda değil. Aslında esnaf, pek de umurlarında değil.

        Esnaf kardeşimize seçim zamanı hesap veren bağlı bulunduğu Oda Başkanı, eğer bir takım hizmetler ve faydalı faaliyetlerde bulunduysa yoluna devam eder. Başarısız  olduysa  esnaf  kardeşlerimiz  hesabı  sandıkta sorar.  Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından yeni atanan Gümrük ve Ticaret Bakanımız Ruhsar Pekcan Hanımefendi esnaf teşkilatından gelen birisi.  İnşallah bu sıkıntıların tamamını enine boyuna Sayın Cumhurbaşkanımıza iletirse, ben inanıyorum ki Cumhurbaşkanımız ülkemiz üzerinde oynanan oyunları bertaraf ettiği zaman yakın bir gelecekte  5362 sayılı  kanuna düzenleme  getirilmesi  konusunda talimatını  vererek  esnafın  üzerindeki  bu  yükü  kaldıracaktır. Ben bütün üyelerimden bana haklarını helal etmelerini istiyorum. Benim hakkım varsa helal olsun.

     Esnaf Kefalet Kooperatifi’nden istifa etmemin sebebine gelince, halisane niyetle Bafra esnafına yardımcı olabilmek amacıyla Bafra’ya 2. Esnaf Kefalet Kooperatifi’ni kurduk. Kuruluş aşamasına geçmeden önce kooperatifin faiz sistemi hakkında kafamda soru işaretleri vardı. Bu konu hakkında bir müftü arkadaştan bilgi aldım ve devlet tarafından finansmanı sağlanan, esnafın yararına olan böyle bir kuruluşun  sıkıntılı olmayacağını öğrendim.  ‘’Devletin kendisine verdiği imkanlardan  esnafın yararlanma hakkını adalet içerisinde temin ettiğiniz sürece rahat olabilirsiniz.’’   demesi üzerine kooperatif kuruluş aşamasına geçtik ve kurduk. Zamanla vicdanım beni yine rahat bırakmadı. Sohbet ortamında bazı ilahiyatçı arkadaşların bu işin yanlış olduğunu söylemesi beni son derece rahatsız etti. Geceleri uykum kaçtı. Beni biraz olsun rahatlatan şey, esnafa yardımcı olmak adına yapmış olmam ve sorarak başlamış olmamdı. Ama ne yazık ki bu da beni teselli etmedi ve görevimden istifa ettim'' dedi.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.