BAFRA KAYMAKAMLIĞINDA DÜŞÜNEN- ÜRETEN VE LİDER ÖĞRETMEN TOPLANTISI YAPILDI

BAFRA KAYMAKAMLIĞINDA DÜŞÜNEN- ÜRETEN VE LİDER ÖĞRETMEN TOPLANTISI YAPILDI

Atatürk Ortaokulu Müdürü İsmail Erkanlıoğlu ve öğretmenler Kaymakam Halis Arslan’ı makamında ziyaret ettiler.

A+A-

Ziyaretleri sırasından hazırlamış oldukları “Düşünen-Üreten ve Lider Öğretmen” projelerini tanıttılar.

Projeler hakkında bilgiler aktaran okulun Müdürü İsmail Erkanlıoğlu; Öğretmenlerin kalıplaşmış öğretme tekniklerinin dışına çıkmalarını sağlayacağı, mesleki yeterliliklerini geliştirici, öğrencilerin öğrenme ihtiyaçlarını karşılayan, okul-öğretmen-veli işbirliğinin etkili olarak kurulmasını sağlayan uygulamalar geliştirmedir.

Buradaki amaç ise; eğitim ve öğretim kalitesini artırmak amacıyla etkili öğrenme ve öğretme ortamları oluşturmada öğretmene katkı sağlayarak, öğretmenlerin eğitim öğretimin niteliğini artıracak uygulamalar geliştirmesini desteklemektir.

Bu projeyle hedef grup Bafra ilçesinde 10 ilkokul ve 10 ortaokulun idareci, öğretmen, öğrenci ve velileri oluşturmaktadır. Okullar arasında Dededağı Ş.İ.K, Kemalpaşa, 30 Ağustos, İsmet İnönü, 29 Ekim, Barbaros, Doğanca, Kelikler, Kızılırmak, Sürmeli ilkokulları, Atatürk, Cumhuriyet, Fatih, Nazmiye Demirel, Ticaret Sanayi Odası, Toki, İmam hatip, Mustafa Erdin, Kaygusuz ve Aktekke ortaokullarını kapsamaktadır.

Proje kapsamındaki okullardan 1 İdareci ve 2 öğretmen den oluşmaktadır. Okullar en fazla 2 proje üzerinde çalışacaklardır. Uygulanacak olan projeler okullar tarafından belirlenecektir. Hazırlanan projeler 2016 Mayıs ayı içerisinde Atatürk Ortaokuluna teslim edeceklerdir. Proje süreç toplantıları 2 ayda bir Atatürk okulunda gerçekleştirilecektir dedi.

Kaymakam Halis Arslan yapmış olduğu açıklamasında ise; Atatürk Ortaokulu olarak geçen dönem okullarda aynı projeyi gerçekleştirdiniz ve sonuç olarak olumlu geçti. 2015-2016 eğitim-öğretim döneminde de başlattığınız “Düşünen-Üreten ve Lider Öğretmen” projesinde başarılı olursunuz dedi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.